Home » Grand Slam » Australian Open » Zware loting voor de Belgische vrouwen op Australian Open

Zware loting voor de Belgische vrouwen op Australian Open

Zware loting voor de Belgische vrouwen op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze Belgische vrouwen hebben het niet getroffen bij de loting. Zowel Yanina Wickmayer als Kirsten Flipkens staan voor een moeilijke opdracht.

Yanina Wickmayer

Onze Belgische nummer één moet meteen aan de bak tegen Lucie Safarova (WTA-62) die in 2015 nog in de top-5 van de wereld stond. Het wordt de derde keer dat de beide speelsters de degens kruisen. Het staat 1-1 in onderlinge ontmoetingen en vorig jaar kon Wickmayer eenvoudig winnen in Miami van de Tsjechische. Bij winst komt onze Belgische uit tegen tweede reekshoofd Serena Williams (WTA-2), die voor een record aantal Grand Slams gaat. In de derde ronde wacht waarschijnlijk Timea Babos (WTA-28) en in de achtste finales staat Barbora Strycova (WTA-19) allicht te wachten. In 2016 overleefde Wickmayer de eerste ronde niet.

Yanina Wickmayer - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Yanina Wickmayer – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Kristen Flipkens

Kirsten Flipkens (WTA-73) komt in de eerste ronde uit tegen Britse Johanna Konta (WTA-10), het nummer negen van de plaatsingslijst. Konta, die tot 2012 onder de Australische vlag speelde, wordt gecoacht door de Belg Wim Fissette en is in vorm. Zo veroverde ze vandaag de titel op het WTA-toernooi in Sydney en haalde ze vorig jaar de halve finale op de Australian Open, waar ze verloor van Angelique Kerber. In onderling ontmoetingen staat het 2-1 in het voordeel van Konta, onze Belgische kon de laatste ontmoeting echter winnen in september vorig jaar.

Moest Flipkens voor een stunt kunnen zorgen, dan wacht waarschijnlijk het Japanse talent Naomi Osaka (WTA-47), de WTA Newcomer of the year van vorig jaar. In de derde en vierde ronde wachten wellicht respectievelijk Caroline Wozniacki (WTA-20) en Dominika Cibulkova (WTA-6). Vorig jaar haalde Flipkens nog de tweede ronde.

Derde Belgische op de hoofdtabel?

Mogelijk vervoegt Maryna Zanevska (WTA-122) onze Belgische dames nog op de hoofdtabel. In de tweede en voorlaatste kwalificatieronde moet ze aan de bak tegen Ksenia Lukina (WTA-199). Door regen in Melbourne is Zanevska nog niet kunnen beginnen aan haar partij.

koen

koen

Meer nieuws