Home » Geen categorie » Zware straf voor Fognini door wangedrag op US Open

Zware straf voor Fognini door wangedrag op US Open

Zware straf voor Fognini door wangedrag op US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de US Open werd Fabio Fognini (ATP-28) uit het toernooi gezet wegens wangedrag. Er hangt nu een zware straf boven het hoofd voor de Italiaan.

Tijdens zijn eerste rondepartij op de US Open van enkele weken geleden, liep het vatje van de Italiaan een aantal keer over. De scheidsrechter moest het ontgelden en kreeg heel wat scheldwoorden naar haar hoofd geslingerd. Hij werd, na zijn verloren partij, prompt uit het toernooi gezet met een boete van € 20 000 erbovenop.

Dat wangedrag zou nog een staartje krijgen en nu komt de Grand Slam Board, dat verantwoordelijk is voor het naleven van de regels op de Grand Slams, naar buiten met het verdict. De 30-jarige Fognini wordt schuldig bevonden voor “zware misdragingen die tegen de integriteit van het spel ingaan”. Bovenop de boete die hij op de US Open al kreeg, zal Fognini $ 96 000 moeten betalen. Die boete zal gehalveerd worden als hij geen nieuwe overtreding begaat de komende twee jaar.

Die twee jaar worden bepalend voor de Italiaan. Als hij nog een grote inbreuk maakt op de regels van de Grand Slams, zal Fognini worden geschorst voor twee grandslamtoernooien (waarvan één ervan de US Open moet zijn). Fognini zal dus binnen de lijntjes moeten blijven tot het einde van 2019 wil hij een ergere straf ontlopen. De Grand Slam Board verklaarde nog dat de Italiaan “zijn straf aanvaart en niet zal betwisten en hij heeft zijn spijt betuigd voor zijn wangedrag”.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws