Home » ATP » Zwarte beest Dimitrov opnieuw te sterk voor Goffin

Zwarte beest Dimitrov opnieuw te sterk voor Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) is er niet in geslaagd om net zoals vorig jaar de halve finale te bereiken op de Rolex Monte-Carlo Masters (Monaco, € 5 238 735). Hij verloor van Grigor Dimitrov (ATP-5) in twee sets.

Goffin en Dimitrov stonden voor het laatst tegenover elkaar in Rotterdam, toen moest de Luikenaar de handdoek gooien na een oogblessure. Van hun tien vorige duels wist onze landgenoot er maar één te winnen. In de eerste set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Dimitrov ging als eerste door de opslag van Goffin, maar die brak terug. Een tweede break was voldoende voor Dimitrov om de set met 4-6 binnen te halen.

In set twee begon Goffin uitstekend, hij liep 5-1 uit, maar Dimitrov knokte zich terug in de set. Goffin miste drie setpunten en een tiebreak moest over setwinst gaan beslissen. Die ging met 6-7(5) naar Dimitrov. De partij duurde 1 uur en 46 minuten.

Goffin (ATP D-536) dubbelt nog samen met Dimitrov (ATP D-396). Later op vrijdag nemen ze het in de kwartfinale op tegen derde reekshoofden Oliver Marach (ATP D-6) en Mate Pavic (ATP D-5).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden