David Goffin (ATP-10) is er niet in geslaagd om net zoals vorig jaar de halve finale te bereiken op de Rolex Monte-Carlo Masters (Monaco, € 5 238 735). Hij verloor van Grigor Dimitrov (ATP-5) in twee sets.

Goffin en Dimitrov stonden voor het laatst tegenover elkaar in Rotterdam, toen moest de Luikenaar de handdoek gooien na een oogblessure. Van hun tien vorige duels wist onze landgenoot er maar één te winnen. In de eerste set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Dimitrov ging als eerste door de opslag van Goffin, maar die brak terug. Een tweede break was voldoende voor Dimitrov om de set met 4-6 binnen te halen.

In set twee begon Goffin uitstekend, hij liep 5-1 uit, maar Dimitrov knokte zich terug in de set. Goffin miste drie setpunten en een tiebreak moest over setwinst gaan beslissen. Die ging met 6-7(5) naar Dimitrov. De partij duurde 1 uur en 46 minuten.

Goffin (ATP D-536) dubbelt nog samen met Dimitrov (ATP D-396). Later op vrijdag nemen ze het in de kwartfinale op tegen derde reekshoofden Oliver Marach (ATP D-6) en Mate Pavic (ATP D-5).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.