Home » Geen categorie » Zwitserland en Australië oogsten meteen succes op Hopman Cup

Zwitserland en Australië oogsten meteen succes op Hopman Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Hopman Cup is het Zwitserse team aan de leiding gekomen van groep B. In groep A ging thuisland Australië voorbij Canada.

Team USA opende de Hopman Cup met een zege tegen Rusland in groep B. Zwitserland nam tegen Japan ook een sterke start in dezelfde groep. Roger Federer (ATP-2) won met 6-4 en 6-3 zijn eerste match van het seizoen tegen de Japanner Yuichi Sugita (ATP-40). Vervolgens ging Belinda Bencic (WTA-74) voorbij Naomi Osaka (WTA-68) met 7-5 en 6-3.

Federer en Bencic zetten ook nog de kers op de taart met een zege in het gemengd dubbelspel. Daardoor wonnen ze met 3-0 tegen Japan en kwamen ze aan de leiding in groep B.

In groep A speelden thuisland Australië en Canada het eerste duel tegen elkaar. De Australische Daria Gavrilova (WTA-25) won vlot van de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-83) met 6-1 en 6-4. Vervolgens haalde de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP-209) het met 6-4, 3-6 en 6-3 van Vasek Pospisil (ATP-108). In het dubbelspel haalden de Canadezen nog een troostpuntje binnen.

David Goffin (ATP-7) en Elise Mertens (WTA-36) beginnen op de eerste dag van het nieuwe jaar aan de Hopman Cup, in een duel tegen Duitsland. Goffin moet aan de bak tegen Alexander Zverev (ATP-4), terwijl Mertens in de ogen kijkt van ex-nummer één Angelique Kerber (WTA-21) die momenteel wordt gecoacht door de Belg Wim Fisette.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden