Home » Grand Slam » US Open » Zwitsers Federer en Wawrinka vlot door, Pennetta verrast en Halep bevestigt

Zwitsers Federer en Wawrinka vlot door, Pennetta verrast en Halep bevestigt

Zwitsers Federer en Wawrinka vlot door, Pennetta verrast en Halep bevestigt

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Zwitsers Roger Federer (ATP-2) en Stan Wawrinka (ATP-5) hebben zich zonder veel moeite geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Italiaanse Flavia Pennetta (WTA-26) verrast Petra Kvitova (WTA-4) en Simon Halep (WTA-2) bevestigt.

Het eerste duel van de dag ging tussen vijfde reekshoofd Petra Kvitova uit Tsjechië en de Italiaanse Flavia Pennetta. Hun laatste ontmoeting dateert al van drie jaar geleden tijdens de Olympische Spelen in Londen. Toen haalde de Tsjechische het in twee vlotte sets van de Italiaanse.

Kvitova startte sterk tegen de 33-jarige Pennetta en pakte de eerste set met 6-4. De Italiaanse stelde orde op zaken en kon de tweede set binnenhalen met 6-4. In de beslissende set was de Italiaanse de betere en haalde ze het vlot met 6-2. Pennetta vervoegt haar landgenote Roberta Vinci (WTA-43) en Serena Williams (WTA-1) in de halve finales. Opmerkelijk: drie van de vier halve finalisten zijn ouder dan 32. Williams wordt eind deze maand 34, Vinci is er 32.

De vierde halve finaliste, Simona Halep (WTA-2) is bijna tien jaar jonger dan de rest. Zij nam het in de kwartfinale op tegen Victoria Azarenka (WTA-20), de finaliste van de US Open in 2012 en 2013. Beide meisjes speelden op hoog niveau. De Roemeense Halep trok in de derde set aan het langste eind en bereikt voor de eerste keer in haar carrière de halve finale op de US Open: 6-3 4-6 6-4.

Bij de mannen kenden de Zwitsers Federer en Wawrinka weinig problemen met hun tegenstanders. Federer nam het op tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP-12). Met een vlotte 6-3 6-3 6-1-zege plaatste de Zwitser zich voor de tiende keer in zijn carrière voor de halve finales op de US Open, vijf keer kon hij er winnen.

Wawrinka nam het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-14) die in de vorige ronde nog Andy Murray uitschakelde. De Zwitser haalde het in drie sets: 6-4 6-4 6-0.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws