Home » Grand Slam » Roland Garros » 16-jarig tennistalent Andreeva boekt eerste overwinning op Grand Slam

16-jarig tennistalent Andreeva boekt eerste overwinning op Grand Slam

16-jarig tennistalent Andreeva boekt eerste overwinning op Grand Slam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Mirra Andreeva (WTA-143) is nog maar 16 jaar, maar is er eentje om in de gaten te houden. Op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam), waar ze haar Grand Slam-debuut maakt, won ze haar eerste ronde vlot van Alison Riske-Amritraj (WTA-85).

Andreeva, die vanuit de kwalificaties komt, had minder dan een uur nodig om de Amerikaanse te verslaan. Het werd 6-2 en 6-1 in 56 minuten. In haar vier wedstrijden in Parijs verloor de Russin nog geen enkele set.

Riske-Amritraj’s laatste wedstrijd dateerde van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000) en dat was merkbaar door haar hoge foutenlast. Andreeva won de eerste tien punten van de wedstrijd. Ze sloot de wedstrijd af in stijl door zestien van de laatste twintig punten binnen te halen.

Op het WTA-toernooi van Madrid (Spanje, WTA 1000) schopte Andreeva het tot in de achtste finales. Daarin botste ze op Aryna Sabalenka (WTA-2).

(lees verder onder de tweet en Instagrampost)

Oudere zus

In de tweede ronde speelt de jonge Russin tegen de Franse Diane Parry (WTA-79). De 20-jarige Parry, die een wildcard kreeg, versloeg 25e reekshoofd Anhelina Kalinina (WTA-26) met 6-2 en 6-3.

Andreeva is de jongste speelster dit jaar op de hoofdtabel. De Russische heeft ook een 18-jarige zus, Erika Andreeva (WTA-147). Zij won in de tweede kwalificatieronde van Marie Benoît (WTA-227). De oudere Andreeva verloor in de laatste kwalificatieronde, maar werd opgevist als lucky loser. Zij speelt tegen de Amerikaanse Emma Navarro (WTA-75).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws