Home » Grand Slam » Dag twee kwalificaties Roland Garros: Belgen scoren twee op vier

Dag twee kwalificaties Roland Garros: Belgen scoren twee op vier

Dag twee kwalificaties Roland Garros: Belgen scoren twee op vier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de tweede dag van de kwalificaties van Roland Garros konden twee van de vier landgenoten zich plaatsen voor de tweede ronde.

De eerste dag van de kwalificaties resulteerde in drie overwinningen en drie nederlagen voor onze Belgen.

Mannen

Ook de tweede dag kenden evenveel winnaars als verliezers. Raphael Collignon (ATP-210), die debuteerde op een Grand Slam, kreeg met Aleksander Vukic (ATP-95) een lastige klant voorgeschoteld. Collignon verweerde zich sterk tegen de 27-jarige Australiër, maar verloor nipt met 4-6, 6-4 en 4-6.

Michael Geerts (ATP-250) heeft voor een kleine stunt gezorgd door het zesde reekshoofd Pavel Kotov (ATP-121) te verslaan. Geerts verloor de eerste set met 3-6, maar trok het laken alsnog naar zich toe in de tiebreak van de derde set. Het werd 3-6, 6-4 en 7-6 (7).

(Lees verder onder de Instagramposts)

Vrouwen

Ook bij de vrouwen was er wisselend succes. Yanina Wickmayer (WTA-140), die na drie jaar als mama terugkeert, boekte een vlotte zege tegen Ana Konjuh (WTA-172) uit Kroatië. Het werd 6-3 en 6-0.

Marie Benoît moest haar meerdere erkennen in de jonge Russin Erika Andreeva (WTA-147). Het 18-jarige talent won met twee keer 1-6.

(Lees verder onder de Instagrampost)

Programma dag 3

Woensdag speelt Zizou Bergs (ATP-131) tegen Frederico Ferreira Silva (ATP-225). Gauthier Onclin (ATP-206) komt uit tegen de Argentijn Thiago Agustin Tirante (ATP-153). Geerts speelt tegen ook tegen een Argentijn, de 24-jarige Genaro Alberto Olivieri (ATP-227).

Greet Minnen (WTA-119) bekampt Elena-Gabriela Ruse (WTA-156), terwijl Wickmayer Olga Danilovic (WTA-104) in de ogen kijkt.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws