Home » Ethias Trophy » 5 Belgen zeker van deelname aan Ethias Trophy

5 Belgen zeker van deelname aan Ethias Trophy

5 Belgen zeker van deelname aan Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Brussel werd de negende editie van de Ethias Trophy voorgesteld aan de pers. Het challengertoernooi vindt dit jaar plaats van 28 september tot en met 6 oktober in de Lotto Mons Expo. Ook dit jaar kan het toernooi rekenen op een sterk deelnemersveld.

De officiële “cut” voor het toernooi ligt dit jaar zeer hoog, namelijk op de 126e plaats. Dit betekent dat Xavier Malisse zich als enige rechtstreeks kon plaatsen voor de hoofdtabel. Voor Malisse wordt het zijn laatste toernooi op Belgische bodem, dit zal dan ook passend gevierd worden. De organisatie reikte eveneens 4 wildcards uit aan Olivier Rochus, Steve Darcis, Ruben Bemelmans en Germain Gigounon, kortom het voltallige Davis Cup Team.

Door het sterkte buitenlandse deelnemersveld, met Radek Stephanek als eerste reekshoofd, kon de organisatie dus minder de kaart van de jeugd trekken bij de toekenning van de wildcards. Indien Olivier Rochus, momenteel 5e alternate, toch nog rechtstreeks op de hoofdtabel geraakt door een aantal afzeggingen, gaat zijn wildcard naar Kimmer Coppejans. Zoniet moet Coppejans zich via de kwalificaties trachten te plaatsen.

Ook Arthur De Greef, Yannick Reuter,  Yannick Mertens en Joris De Loore zullen aan de kwalificaties deelnemen, samen met Clément Geens en Yannick Vandenbulcke die een wildcard kregen. In het weekend van 28 en 29 september is er dus heel wat Belgisch talent te bewonderen in Mons. Tijdens het kwalificatieweekend is de toegang gratis, en mits reservatie op de website kan je ook gratis binnen van maandag 30 september tot donderdag 3 oktober.

Andere nieuwigheden dit jaar zijn de “Garden Village”, oftewel het grote vernieuwde publieksdorp, en de Kids Day op zondag 29 september. Het toernooi heeft ook aandacht voor milieu , editie 2012 werd door het IOC bekroond met de “Trofee voor sport en duurzame ontwikkeling”.

Tennisplaza.be zal dagelijks ter plaatse verslag uitbrengen van de wedstrijden van onze landgenoten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws