Home » Grand Slam » 6.000 fans zien geruststellende eerste trainingssessie Rafael Nadal op Roland Garros

6.000 fans zien geruststellende eerste trainingssessie Rafael Nadal op Roland Garros

6.000 fans zien geruststellende eerste trainingssessie Rafael Nadal op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nooit maakte Rafael Nadal (ATP-276) zijn entree op het Parijse gravel zo vroeg als nu. Op maandag stond de Spanjaard op Court Philippe Chatrier voor eerste trainingssessie, met als stiekem extra agendapunt alle resterende twijfels over zijn vorm weg te nemen.

Een paar weken geleden was zijn deelname nog onzeker, maar op maandag nam de bijna 38-jarige King of Clay alle twijfels weg: hij speelt.

Trainen voor bijna 6.000 fans

Met slechts acht wedstrijden op gravel in de benen en minstens dubbel zoveel vragen aan zijn hoofd, kreeg Nadal een triomfantelijk welkom van een publiek dat hem niet meer had gezien sinds zijn magische veertiende overwinning in 2022.

De bijna 6.000 aanwezige fans trakteerden Nadal op een staande ovatie net voor hij, samen met zijn coach Marc Lopez en Franse sparringpartner Vivien Cabos, een twee uur durende training aanvatte.

(lees verder onder de reels)

De ex-nummer 1 van de wereld was aanvankelijk voorzichtig, maar aan het einde van de sessie liet hij alsnog zijn slagen los, met krachtige forehands en onnavolgbaar geschreeuw. Serveren, terugslaan, volley, forehands en backhands achter elkaar slaan: plots kwam alles kwam aan bod, onder toeziend oog van zijn andere coaches Carlos Moya en Gustavo Marcaccio.

Ook toernooidirecteur Amélie Mauresmo miste geen moment van Rafa‘s training, net als zijn productieteam, druk in de weer voor de documentaire over het einde van zijn carrière.

Nadal erkent beperkingen

Na bemoedigende wedstrijden op de Spaanse graveltoernooien van Barcelona (ATP 500) en Madrid (ATP Masters 1000), beleefde Nadal in Rome (Italië, ATP Masters 1000) – waar hij o.a. won van Zizou Bergs (ATP-102) – een iets moeilijkere week.

“Er zijn nu twee mogelijkheden”, liet de Spanjaard in aanloop van Roland Garros optekenen. “Ofwel ben ik er niet klaar voor, speel ik niet goed genoeg en dan moet ik beslissen om niet op Roland Garros te spelen. De andere optie is om de huidige situatie te accepteren, op de juiste manier te werken en proberen om over twee weken beter te zijn.”

De Spaanse stier ging voor optie twee en deed daarvoor beroep op de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP-27) met wie hij enkele dagen in zijn academie in het zonnige Mallorca trainde.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Louis Boulay

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Louis Boulay

Meer nieuws