Home » Grand Slam » Wimbledon » Wimbledon 2016: Round-up dag 2: Van Uytvanck stelt teleur, bad boy Kyrgios entertaint

Wimbledon 2016: Round-up dag 2: Van Uytvanck stelt teleur, bad boy Kyrgios entertaint

Wimbledon 2016: Round-up dag 2: Van Uytvanck stelt teleur, bad boy Kyrgios entertaint

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op dag twee van Wimbledon moesten we afscheid nemen van Alison Van Uytvanck (WTA-127) op de hoofdtabel. Serena Williams (WTA-1) en Andy Murray (ATP-2) gingen vlotjes door voor de regen het programma in de war stuurde.

De Belgen

Na de twee op vier van de Belgen gisteren moest Van Uytvanck dinsdag de Belgische eer hoog houden. Geen makkelijke klus tegen de Britse wildcard Tara Moore (WTA-227) die zich wilde tonen voor eigen publiek. Het gebrek aan matchritme en vertrouwen speelde Van Uytvanck parten, en ze moest meteen inpakken.

Matches of the day

Serena Williams mocht de tweede dag op Centre Court openen en kende weinig problemen met de Zwitserse Amra Sadikovic (WTA-148). Publiekslieveling Murray nam het op tegen een andere Brit, maar Liam Broady (ATP-235) was een maatje te klein voor zijn landgenoot.

De Deense Caroline Wozniacki (WTA-45) en de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA-14) vochten een spannend duel uit onder het dak op Centre Court. Kuznetsova was net iets beter op de beslissende punten en won met 7-5 en 6-4.

Stan Wawrinka (ATP-5) gaf een setje prijs aan de Armerikaanse belofte Taylor Fritz (ATP-65) en mag zich nu opmaken voor een duel met Juan Martin Del Potro (ATP-165), die zijn eerste zege op een Grand Slam sinds 2014 boekte.

Momenten van de dag

Bad Boy Nick Kyrgios (ATP-18) deed van zich spreken op court 2, de 37-jarige Stephanek snoepte hem een setje af en dat was niet naar de zin van de Australiër. Hij stuurde zijn entourage weg en ging in de clinch met de scheidsrechter.

De Australiër liet echter zijn talent zien en zorgde voor een knappe tweener. Shot of the day!

Helaas was de regen een spelbreker, waardoor onder andere Dominic Thiem (ATP-8) nog een dagje moet wachten om zijn partij af te werken. Op woensdag wordt ook het interessante gevecht tussen Fernando Verdasco (ATP-53) en Bernard Tomic (ATP-19) verdergezet, het staat 6-4 3-6 3-6 en 6-3.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws