Home » Grand Slam » US Open » Acht Belgen in kwalificaties US Open

Acht Belgen in kwalificaties US Open

Acht Belgen in kwalificaties US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Acht landgenoten komen aan de start van het kwalificatietoernooi van de US Open, vijf bij de mannen en drie bij de vrouwen. Ze moeten drie kwalificatierondes overleven om de hoofdtabel van het laatste grandslamtoernooi van het jaar te bereiken. Alle Belgen komen pas op woensdag in actie.

Wie vervoegt Goffin, Darcis en Bemelmans?

Kimmer Coppejans (ATP-104) viel net buiten de hoofdtabel en komt als zevende reekshoofd aan de start van de kwalificaties. Hij moet aan de bak tegen de Kroaat Ante Pavic (ATP-594), op papier een haalbare kaart.

Niels Desein (ATP-177) komt in actie tegen de 21-jarige Amerikaan Mitchell Krueger (ATP-240), zij ontmoeten elkaar voor het eerst. In de derde kwalificatieronde ontmoet hij mogelijk op Germain Gigounon (ATP-187), die aan de bak moet tegen de Fransman Maxime Hamou (ATP-229).

Maxime Authom (ATP-173) botst in de eerste ronde op de Duitser Nils Langer (ATP-209). Authom speelde deze zomer maar één wedstrijd op hardcourt in Granby, en moest toen opgeven in de derde set. Hij speelde nog nooit eerder tegen Langer. Bij winst wacht wellicht een duel met het jonge talent Alexander Zverev (ATP-81).

Yannick Mertens (ATP-180) staat de laatste maanden met vertrouwen op de baan en speelt voor de vierde keer in zijn carrière tegen de Italiaan Andrea Arnaboldi (ATP-154). Arnaboldi leidt met 2-1, maar Mertens won hun laatste duel in 2013.

Zes Belgische meisjes op de hoofdtabel?

An-Sophie Mestach (WTA-102) is het vierde reekshoofd in de kwalificaties en speelt in de eerste ronde tegen de 33-jarige Junri Namigata (WTA-190). De 21-jarige Mestach won in 2013 reeds twee keer tegen de Japanse.

Elise Mertens (WTA-189) komt voor het eerst aan de start van de kwalificaties voor de US Open. Tegenstandster in haar eerste wedstrijd wordt de Italiaanse Nastassja Burnett (WTA-425). Ook Ysaline Bonaventure (WTA-) maakt haar debuut in New York, zij ontmoet de Taiwanese Kai-Chen Chang (WTA-151).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws