Home » Grand Slam » Afreizen naar de US Open?: Gemengde gevoelens bij Belgen

Afreizen naar de US Open?: Gemengde gevoelens bij Belgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sinds het bekend is dat de US Open zal doorgaan, blijft het afwachten wie er wil meedoen. Bij de Belgische speelsters zijn er verschillende meningen.

Elise Mertens wil heel graag meedoen aan de US Open, klinkt het bij Sporza: “Het zal niet makkelijk worden, ook mentaal niet, maar ik denk wel dat ik naar New York zal vertrekken. Dat zal waarschijnlijk rond 15 augustus zijn, want het is altijd verstandig met het oog op een jetlag en de algemene gezondheid om ergens een week of iets meer op voorhand te zijn.”

“Ik ben nu blij dat er een toernooi is om naar uit te kijken. Ik ben heel gedreven voor de grandslams en andere toernooien, maar het moet natuurlijk veilig zijn. “Om de zoveel dagen zullen er tests afgenomen worden. Dat zal een veiliger gevoel geven”, vervolgt Mertens.

Kirsten Flipkens - © Christophe Moons (Tennisplaza)
Kirsten Flipkens – © Christophe Moons (Tennisplaza)

Kirsten Flipkens twijfelt daarentegen of ze zal meedoen aan de US Open: “Ik zit nog een beetje met de daver op het lijf om acht uur op een vliegtuig te stappen met tweehonderd mensen aan boord. Ik weet nog niet of ik zal gaan”, laat ze weten.

“Ik heb van in het begin gezegd dat ik het niet goed vind om te spelen voordat er een vaccin is. Ik blijf bij dat standpunt. Ook al kan het lang duren.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS