Home » Ethias Trophy » Afscheid van Rochus in Bergen

Afscheid van Rochus in Bergen

Afscheid van Rochus in Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus heeft afgelopen donderdag zijn succesvolle carrière beëindigd op de Ethias Trophy in Bergen. Samen met Steve Darcis verloor hij in de kwartfinale van het dubbelspel.

Op woensdag kwam Rochus reeds voor de laatste keer in actie in het enkelspel, toen hij na een spannende wedstrijd verloor van de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP-124). In de kwartfinale van het dubbelspel moest hij het, samen met ‘maatje’ Darcis, opnemen tegen Henri Kontinen uit Finland en Jonathan Marray uit Groot-Brittanië. De eerste set moesten Darcis en Rochus met 3-6 uit handen geven, maar via 7-6(5) winst in de tweede set konden ze toch nog een super tiebreak afdwingen. In een supertiebreak moesten ze echter met 5-10 de duimen leggen.

In een ceremonie na de wedstrijd werd Rochus nog eens extra in de bloemetjes gezet. Eén van zijn mooiste zeges is ongetwijfeld de dubbeltitel op Roland Garros aan de zijde van Xavier Malisse, naast ATP-zeges in Palermo en München.

Na de Ethias Trophy volgt er echter geen vakantie voor de Waal, hij gaat volgende week al aan de slag op het Futures-toernooi van Saint-Dizier als coach van Julien Cagnina.

Ook op Twitter werd er afscheid genomen van ‘Oli’ voor en na de wedstrijd :

Voorbereiding voor de kampioenenmatch.. Oli.. mijn idool !

Een fantastische carrière en een geweldige persoonlijkheid ! Je zal gemist worden!

Gefeliciteerd Oli Rochus met een schitterende carrière !

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws