Home » Davis Cup » Ajdukovic brengt Kroatie op 1-1 met zege tegen De Loore

Ajdukovic brengt Kroatie op 1-1 met zege tegen De Loore

De 22-jarige Kroaat Duje Ajdukovic (ATP-125) was te sterk voor Joris De Loore (ATP-192) en bracht zo Kroatië op gelijke hoogte in de Davis Cup-ontmoeting met België.

In de Arena Varazdin bracht Zizou Bergs (ATP-131) België op een 1-0-voorsprong in het Davis Cupduel tegen Kroatië met een knappe zege tegen grandslamwinnaar Marin Cilic (ATP-1044). De tweede wedstrijd op zaterdag was tussen De Loore en de 22-jarige Ajdukovic.

De Loore moest snel achtervolgen in de eerste set en verloor de openingsset met 6-1. In de tweede set kwam onze landgenoot opnieuw snel op achterstand. De Loore toonde nog zijn veerkracht met een comeback maar moest uiteindelijk in de tweede set met 6-4 het onderspit delven.

De Loore was ontgoocheld na zijn nederlaag: “Ik ben toch een beetje ontgoocheld. Het ging snel. Ik had meer verwacht van mezelf. Hij (Ajdukovic) speelde op een heel hoog niveau en heeft duidelijk veel vertrouwen. Proficiat aan hem.”