Home » Ethias Trophy » Alle Belgen uitgeschakeld op Ethias Trophy

Alle Belgen uitgeschakeld op Ethias Trophy

Alle Belgen uitgeschakeld op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Donderdag was geen al te beste dag voor onze landgenoten in Bergen. Zowel Steve Darcis, Ruben Bemelmans als Maxime Authom verloren in de tweede ronde, daarmee staat er geen enkele Belg in de kwartfinale.

Steve Darcis (ATP-167) moest als eerste aan de bak tegen de bijna 100 plaatsen hoger geklasseerde Igor Sijsling (ATP-75). In de eerste set kon Darcis nog gelijke tred houden met de Nederlander, en moest hij pas bij 5-7 het hoofd buigen. In set twee was de Nederlander duidelijke sterker, en zo stond het 5-7 1-6 na 1 uur en 4 minuten. Darcis verklaarde na afloop van de match dat zijn seizoen erop zit.

Ruben Bemelmans (ATP-178) trof op papier een haalbare kaart met kwalificatiespeler Norbert Gombos (ATP-217), die in de vorige ronde Germain Gigounon uitschakelde. Bemelmans haalde de eerste set binnen na een bloedstollende tiebreak : 7-6(8). Gombos liet zich echter niet ontmoedigen, en pakte set twee met 3-6. Tot 4-4 ging het gelijk op in de derde set, maar dan verloor Bemelmans zijn opslagspelletje. Gombos mocht serveren voor de wedstrijd, en stuurde zo na 2 uur en 20 minuten ‘Bemel’ naar huis.

In de avondwedstrijd wachtte Maxime Authom (ATP-203) een moeilijke taak om de Belgische eer te redden tegen eerste reekshoofd Radek Stephanek (ATP-43). De Tsjech kwam nooit echt in de problemen, en haalde het vlot met 6-3 6-2.

Zo moet het toernooi het stellen zonder een Belg in de kwartfinales. De winnaar van de negende Ethias Trophy komt uit een van volgende duels :
[1] R Stepanek (CZE) vs A Ungur (ROU)
M Gicquel (FRA) vs P Mathieu (FRA)
[Q] N Gombos (SVK) vs [3] I Sijsling (NED)
A Beck (GER) vs [Q] M Bachinger (GER)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws