Home » ATP » Antwerpen: Bergs met opgeheven hoofd onderuit tegen ATP-17

Antwerpen: Bergs met opgeheven hoofd onderuit tegen ATP-17

Nipt geen tweede stunt voor Zizou Bergs (ATP-528) in Antwerpen (België, ATP 250). In zijn tweede ronde verloor hij in drie sets van Karen Khachanov (ATP-17).

Bergs begon sterk aan de partij. Verder bouwend op het elan van zijn eerste ronde tegen Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) maakte hij het Khachanov knap lastig. In de tweede game van de Rus dwong de jonge Belg zelfs meteen een breakpunt af, maar verzilveren lukte niet. Even later kreeg Khachanov op zijn beurt twee breakballen, maar een eerste break kwam er vooralsnog niet.

Bij 5-5 verzilverde Bergs een nieuw breakpunt echter wel meteen met een fantastische return. Even later serveerde hij de set vol overtuiging uit: 7-5.

In de tweede set verbaasde Bergs verder. Bij 1-2 keek hij plots tegen een 0-40-achterstand aan, maar hij gaf zich niet gewonnen. Hij werkte alle breakballen weg en tenniste zich knap langszij.

Bergs leek de wedstrijd stevig in handen te hebben, maar Khachanov had aan één sterk spel genoeg om bij een 5-4-voorsprong de break te forceren én set twee binnen te halen.

Beslissende set

In de derde en beslissende set bleef Bergs zijn topniveau behouden. Hij bestookte de licht gefrustreerd rakende Rus op zijn mindere forehand en dwong bij 2-2 een breakpunt af. Verzilveren lukte echter niet.

Bij een 3-4-achterstand leek de vermoeidheid toe te slaan bij de Belg. Khachanov toverde drie breakpunten uit zijn hoed, maar Bergs leek net op tijd zijn tweede adem te vinden. Hij won vijf punten op rij en kwam terug tot 4-4. Even later duwde de Rus toch door. Bij een 5-4-voorsprong dwong hij opnieuw twee breakballen en dus meteen ook wedstrijdpunten af. Het eerste was meteen raak: 4-6. De wedstrijd duurde 2 uur en 22 minuten.

In de kwartfinale wacht Khachanov de Britse nummer 1, Daniel Evans (ATP-35).