Home » BNP Paribas Fortis Diamond Games » Apotheose van Diamond Games met enkelfinale en Belgisch dubbelspel

Apotheose van Diamond Games met enkelfinale en Belgisch dubbelspel

Apotheose van Diamond Games met enkelfinale en Belgisch dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de negende en laatste dag van de Diamond Games (Premier, $ 731 000) kunnen de tennisfans genieten van de ontknoping van het Antwerpse toernooi. Derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA-12) en vijfde reekshoofd Carla Suárez Navarro (WTA-17) strijden in de enkelfinale voor de felbegeerde eindzege. Daarnaast komen er nog Belgen in actie in de Belgian Legends Doubles en de dubbelfinale met An-Sophie Mestach (WTA D-398) en Alison Van Uytvanck (WTA D-1011).

Na acht dagen spannend toptennis is de eindfase van de Diamond Games aangebroken. De laatste dag start om 13 uur met een veelbelovende Belgian Legends Doubles. Daarin zal toernooidirectrice Kim Clijsters het samen met Dick Norman opnemen tegen Sabine Appelmans en Xavier Malisse. De vier Belgische tennislegendes zullen wellicht in een spektakelmatch hun talent nog eens tonen in het Sportpaleis.

De ex-tennissers hebben allemaal een mooi palmares. Malisse won in 2004 Roland Garros in het dubbelspel en stond in 2002 in de halve finale van Wimbledon. Malisses dubbelpartner Sabine Appelmans won in haar carrière zeven enkeltitels en vier dubbeltitels. Dick Norman won vier dubbeltitels en bereikte de dubbelfinale van Roland Garros. De deelname van Kim Clijsters aan de Legends Doubles is de kers op de taart. Clijsters behoorde jarenlang tot de wereldtop en won drie keer de US Open en één keer de Australian Open.

Na de Belgian Legends Doubles staan het Duitse derde reekshoofd Andrea Petkovic en het Spaanse vijfde reekshoofd Carla Suárez Navarro rond half drie ‘s middags tegenover elkaar in de enkelfinale. De 27-jarige Petkovic rekende in Antwerpen achtereenvolgens af met Alison Van Uytvanck (WTA-103), Dominika Cibulkova (WTA-18) en Barbora Zahlavova Strycova (WTA-23). Ze kan op de Diamond Games de zesde enkeltitel uit haar carrière behalen. De één jaar jongere Suárez Navarro won haar eerste twee matchen telkens in een driesetter. Daarna versloeg ze veterane Francesca Schiavone (WTA-81) en achtste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-22) in twee sets. De Spaanse kan in Antwerpen haar tweede enkeltitel op haar palmares schrijven.

De laatste dag wordt afgesloten met een Belgisch-Spaanse dubbelfinale. An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck plaatsten zich zaterdagnacht in een marathonmatch voor de dubbelfinale en nemen het daarin op tegen de eerste reekshoofden, het Spaanse duo Anabel Medina Garrigues (WTA D-27) en Arantxa Parra Santonja (WTA D-36). Met de steun van het publiek hopen de Belgische meisjes met een stunt te verrassen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws