Home » Geen categorie » ATP schorst Kyrgios tot einde seizoen

ATP schorst Kyrgios tot einde seizoen

ATP schorst Kyrgios tot einde seizoen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vorige week legde de ATP Nick Kyrgios (ATP-14) al een boete op voor onsportief gedrag, nu heeft de organisatie beslist de Australiër nog zwaarder te straffen. Kyrgios zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Voor Kyrgios blijft het dus niet bij een boete van 16 500 dollar (euro) na zijn onsportief gedrag op het ATP-1 000 toernooi van Shanghai. Na verder onderzoek heeft de ATP beslist de Australiër drie weken te schorsen én een bijkomende boete van 25 000 dollar (euro) op te leggen omwille van “gedrag in strijd met de integriteit van het spel”.

Aanvankelijk wou de ATP Kyrgios acht weken schorsing opleggen, maar omdat het enfant terrible instemde om zich de komende tijd te laten bijstaan door een sportpsycholoog, werd zijn schorsing teruggebracht naar drie weken.

Begrip

Kyrgios zelf toont begrip voor de beslissing van de ATP, maar betreurt het feit dat hij zich nu niet meer kan plaatsen voor de ATP World Tour Finals in Londen midden november. “Dit was voor mij een belangrijk doel, maar ik heb respect voor de straf die mij wordt opgelegd door de ATP en zal de komende weken gebruiken om sterker te worden op en naast het terrein”, aldus Kyrgios. “Het spijt me erg wat er is gebeurd, maar ik kijk al uit naar mijn comeback in 2017.”

Kyrgios’ schorsing loopt af op 7 november, maar na die datum vinden er geen officiële ATP-toernooien meer plaats. De Australiër kan dus pas ten vroegste volgend seizoen terug in actie komen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws