Home » ATP » ATP-toernooi van Dubai krijgt verrassende finale

ATP-toernooi van Dubai krijgt verrassende finale

ATP-toernooi van Dubai krijgt verrassende finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de finale van het ATP-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, ATP 500) krijgen we een duel tussen twee ongeplaatste spelers. Lloyd Harris (ATP-81) en Aslan Karatsev (ATP-42) stuntten in de halve finale.

Harris, die in Dubai gecoacht wordt door Xavier Malisse, wist vanuit de kwalificaties door te stoten naar de halve finale. De Canadees Denis Shapovalov (ATP-12) won de eerste set met 6-7 (5), maar de Zuid-Afrikaan gaf zich niet zomaar gewonnen. Harris won de tweede set met 6-4 en een spannende derde set werd beslist in de tiebreak. Daarin trok Harris nipt met 7-6 (6) aan het langste eind.

“Ik heb er geen woorden voor, ik ben erg gelukkig met deze overwinning. Ik stond een set en 2-4 achter en dat was mentaal moeilijk, maar ik kon mijn beste tennis bovenhalen. Dit is waar ik hard voor werk, het is een fantastische week en ik heb nog één wedstrijd te gaan”, zei Harris na afloop.

(lees verder onder de tweets)

Mooie reeks van Rublev ten einde

Andrey Rublev - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Andrey Rublev – © Dubai Duty Free Tennis Championships

Tweede reekshoofd Andrey Rublev (ATP-8) zette een knappe reeks neer van 23 overwinningen op een ATP 500-toernooi. Zijn landgenoot Karatsev, halve finalist op de Australian Open, maakte echter een einde aan het sprookje. Karatsev, die een wildcard kreeg voor het toernooi, won het duel met 6-2, 4-6 en 6-4 en plaatste zich zo voor de finale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws