Home » ATP » ATP-toernooi van Rotterdam volledig onthoofd

ATP-toernooi van Rotterdam volledig onthoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam (Nederland, ATP 500) laten de toppers het afweten. Slechts één reekshoofd wist zich tot dusver te plaatsen voor de kwartfinale.

Topreekshoofd Daniil Medvedev (ATP-5) liet het woensdag afweten in zijn partij in de eerste ronde. De Rus moest het hoofd buigen voor Vasek Pospisil (ATP-104), die vorige week nog David Goffin (ATP-10) uitschakelde in de halve finale in Montpellier. De Canadees haalde het na iets meer dan een uur met 6-4 en 6-3.

Tweede reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-6) wist zijn eerste wedstrijd wel te winnen, maar in de tweede ronde was de Griek niet opgewassen tegen de Aljaz Bedene (ATP-52). De Sloveen trok met 7-5 en 6-4 aan het langste eind.

Ook vierde reekshoofd David Goffin (ATP-10) overleefde de tweede ronde niet, eerder verloor het toernooi ook al vijfde reekshoofd Fabio Fognini (ATP-11), zesde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-12) en achtste reekshoofd Denis Shapovalov (ATP-16).

De als zevende geplaatste 22-jarige Rus Andrey Rublev (ATP-15) is als enige reekshoofd al zeker van een plek in de kwartfinale. Donderdagavond strijdt titelverdediger en derde reekshoofd Gael Monfils (ATP-9) tegen zijn landgenoot Gilles Simon (ATP-57) om een plekje bij de laatste acht.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS