Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Round-up dag 9: Mertens doet België dromen, Nadal en Dimitrov crashen uit het toernooi

#AusOpen 2018: Round-up dag 9: Mertens doet België dromen, Nadal en Dimitrov crashen uit het toernooi

#AusOpen 2018: Round-up dag 9: Mertens doet België dromen, Nadal en Dimitrov crashen uit het toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-37) doet België dromen van succesvolle tennistijden. Ze stuntte zich een weg langs het vijfde reekshoofd. Het nummer één bij de mannen, Rafael Nadal (ATP-1), botste op zichzelf en een ijzersterke Marin Cilic (ATP-6).

De Belgen

Diegenen die de wekker hadden gezet deze nacht, hebben zich dat niet beklaagd. Zij werden getrakteerd op een uitstekende Mertens die het vierde reekshoofd Elina Svitolina (WTA-4) in twee sets de baas was. Vooral de laatste set was een onversneden Elise-show. De reacties van onder meer Carl Maes en Kirsten Flipkens zetten de prachtige prestatie van Mertens extra in de verf.

De Belgische uit Hamont moest deze Australian Open nog geen enkele set prijsgeven en is dit jaar al tien wedstrijden ongeslagen. Zelf ziet ze nog geen einde aan haar verhaal in Melbourne. Op de persconferentie stak ze haar ambitie dan ook niet onder stoelen of banken. Mertens mag zich nu opmaken voor een confrontatie met Caroline Wozniacki (WTA-2).

Matches of the day

Er stonden twee kwartfinales op het programma bij de mannen en beide kenden een verrassende uitkomst. Grigor Dimitrov (ATP-3) nam het op tegen de Brit Kyle Edmund (ATP-49). De Bulgaar, het derde reekshoofd, maakte indruk tijdens zijn vierde ronde tegen de thuisfavoriet Nick Kyrgios (ATP-17). In de kwartfinale tegen Edmund, hun derde onderlinge ontmoeting, moest Dimitrov echter zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Eerder dit jaar wist Dimitrov nog in drie sets te winnen van de Brit, maar deze keer was Edmund de beste met 6-4, 3-6, 6-3 en 6-4. Tim Henman, die zelf nooit verder raakte dan de vierde ronde Down Under, kwam en zag dat het goed was.

De Australian Open is zijn topreekshoofd bij de mannen kwijt. Rafael Nadal (ATP-1) botste op een sterk spelende Marin Cilic (ATP-6) en ondervond last van een blessure die hij in de vierde set opliep. De Spanjaard moest bij een 6-3, 3-6, 7-6 (5), 2-6 en 0-2 stand opgeven. Nadal blijft ondanks zijn nederlaag in de kwartfinale na de Australian Open nog steeds de nummer één van de wereld.

Voormalig nummer één van bij de vrouwen, Caroline Wozniacki (WTA-2), wordt de volgende horde die Mertens zal moeten nemen. De Deense won in een vreemde wedstrijd van de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-37). Het werd 6-0, 6-7 (3) en 6-2 na iets meer dan 2 uur tennis. Wozniacki kijkt uit naar de wedstrijd tegen Mertens en had het volgende te zeggen over haar volgende tegenstander:

“Ze heeft een fantastische start van het jaar achter de rug, ze heeft nog geen wedstrijd verloor denk ik. Het zal moeilijk worden, maar ik kijk er enorm naar uit”.

 

 

koen

koen

Meer nieuws