Home » Grand Slam » Australian Open » #AusOpen 2018: Wie verrast volgens onze redactie?

#AusOpen 2018: Wie verrast volgens onze redactie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor de start van de Australian Open 2018 schotelden we onze redactie vier vragen voor: “Wie wint in Melbourne?“, Wie zorgt er voor de verrassing?”, Wie stelt teleur?” en “Wat doen de Belgen?” Hier kom je alvast te weten van wie onze redactie voorspelt dat ze onverwacht de krantenkoppen halen.

Vrouwen

Steven
Twee speelsters hebben de voorbije maanden indruk op mij gemaakt, al kenden ze beiden wat pech met de loting. Eerst en vooral is er Belinda Bencic (WTA-77) die van haar laatste 31 wedstrijden er amper 3 verloor. De Zwitserse won sinds haar comeback in september liefst vier toernooien en is de vrouw-in-vorm. Haar opponente in Melbourne is wel niet de minste, Venus Wiliams (WTA-5). Gezien haar vorm zie ik Bencic wel verrassen en daarna is alles mogelijk.

Daarnaast wil ik ook de (nog relatief onbekende) naam van Mihaela Buzarnescu (WTA-57) opwerpen. De 29-jarige Roemeense haalde afgelopen weekend nog de finale in Hobart en won de voorbije maanden 20 van haar 24 partijen. Buzarnescu heeft in Melbourne wel een aartsmoeilijke eerste ronde. Ze treft Caroline Wozniacki (WTA-2), toch één van de favorieten voor de titel.

Melissa
Één naam: Angelique Kerber (WTA-22). Na een absoluut rotseizoen in 2017 lijkt ze helemaal opnieuw haar draai gevonden te hebben aan de zijde van coach Wim Fissette. Ik verwacht haar dit jaar zeker opnieuw in de WTA-top vijf. Bovendien won ze afgelopen weekend nog het toernooi van Sydney.

Angelique Kerber - © Jimmie48 Tennis Photography
Angelique Kerber – © Jimmie48 Tennis Photography

Wouter
Bencic heeft een knappe zegereeks achter de rug. Als ze stunt tegen Williams in de eerste ronde, wacht haar een mooi toernooi.

Mannen

Steven
Bij de mannen heb je meestal toch minder verrassende namen omdat de topfavorieten zelden teleurstellen. Aangezien veel zwaargewichten in de onderste tabelhelft zitten (Djokovic, Federer, Zverev, Thiem en Goffin), zal er vooral gekeken moeten worden naar het bovenste gedeelte. En dan komen namen als Nick Kyrgios (ATP-17), winnaar in Brisbane, en Kevin Anderson (ATP-11), finalist in Pune, naar voren.

Melissa
Dan denk ik vooral aan Kyrgios. De Australische bad boy is dit jaar misschien eindelijk wat volwassen(er), en na een eerste titel voor eigen publiek zal hij ook in Melbourne ver geraken.

Nick Kyrgios European Open 2017 © L. Dieffembacq (Imagellan)
Nick Kyrgios European Open 2017 © L. Dieffembacq (Imagellan)

Wouter
In het mannentoernooi zijn er verschillende outsiders die een kans maken op de titel: David Goffin (ATP-7), Dominic Thiem (ATP-5), Alexander Zverev (ATP-4). Maar als echt grootste verrassing gok ik op de kleine Argentijn Diego Schwartzman (ATP-26) die vorig jaar ook al de kwartfinale bereikte op de US Open. Schwartzman lijkt een beetje de nieuwe “jongere” versie van David Ferrer (ATP-38) en kan met zijn spel ver geraken.

Tennisplaza

Tennisplaza

MEER NIEUWS