Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open 2023 breekt records on site, maar ziet kijkcijfers op tv instorten

Australian Open 2023 breekt records on site, maar ziet kijkcijfers op tv instorten

Australian Open 2023 breekt records on site, maar ziet kijkcijfers op tv instorten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De voorbije editie van de Australian Open was een groot succes in Melbourne, maar op de Australische televisie waren de kijkcijfers dramatisch in vergelijking met de voorgaande jaren.

De veelbesproken Next Gen van het tennis heeft zich intussen – met hier en daar een uitzondering – tot de huidige generatie gekroond. En dat kan het grote publiek blijkbaar steeds minder overtuigen om tennis te kijken.

Althans, op tv en… althans, volgens de kijkcijfers van Channel 9, één van de grootste commerciële omroepen in Australië.

LEES OOK: Ontembare Djokovic wint Australian Open nummer 10

40 procent minder kijkers

In 2022 bereikte de Australian Open nationaal nog 12,5 miljoen kijkers. Ondanks dat men zich niet de illusie maakte die cijfers dit jaar te kunnen herhalen, worden de recente tv-resultaten niet minder dan “dramatisch” genoemd.

De enkelfinale van de vrouwen en de dubbelfinale van de mannen (gewonnen door de Australiërs Rinky Hijikata (WTA D-35) en Jason Kubler (WTA D-33)) konden op hun hoogtepunt slechts 1,4 miljoen kijkers bekoren.

Niet alleen in Australië zijn die nieuwe cijfers slechts een schim tegenover vorig jaar, ook globaal merkten zenders minder interesse bij het grote publiek.

LEES OOK: Blockx schrijft Belgische tennisgeschiedenis bij de junioren met winst op Australian Open

Publiek zakte massaal af naar Melbourne Park

In schril contrast met de resultaten op tv, staan de bezoekersaantallen van Melbourne Park. Daar werden namelijk verschillende records gebroken.

Een eerste record is het totaal aantal bezoekers van het hoofdtoernooi. Dat waren er de voorbije twee weken 839.192. Het vorige record, 812.174 bezoekers, dateert uit 2020.

Tijdens de kwalificatieweek kwamen 63.120 tennisfans hun favorieten aanmoedigen.

Tenslotte werden er ook verschillende dagrecords gebroken.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws