Home » Grand Slam » Australian Open » Australian Open start op 8 februari, kwalificaties in Doha

Australian Open start op 8 februari, kwalificaties in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar, vindt in 2021 plaats van 8 tot 21 februari, meldt de ATP Tour. Dat is drie weken later dan normaal. Reden van uitstel zijn de strikte corona- en quarantainemaatregelen die in Australië gelden.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Traditioneel wordt de Australian Open in Melbourne gespeeld, maar voor het eerst in de geschiedenis zullen de kwalificaties bij de mannen in 2021 er niet plaatsvinden. Van 10 tot 13 januari zullen de mannen zich in Doha proberen te kwalificeren voor de hoofdtabel. Daardoor kunnen geplaatste spelers op tijd afreizen naar Melbourne, alvorens twee weken verplicht in quarantaine te gaan. Over de kwalificaties bij de vrouwen is nog niets officieel bekend, maar mogelijk vinden die ook in het Midden Oosten plaats.

ATP kalender

De ATP Tour heeft verder ook de kalender tot en met de Australian Open bekendgemaakt. Het seizoen start op 5 januari, met toernooien in Delray Beach (ATP 250) en Antalya (ATP 250). Voor de Australian Open zal het ATP 250-toernooi van Adelaide doorgaan. Dat wordt komend seizoen verplaatst naar Melbourne en gaat door van 31 januari tot 6 februari. Tussen 1 en 5 februari vindt in Melbourne ook de ATP Cup plaats.

Volgens verschillende Australische media moeten tennissers en hun entourage tijdens hun verblijf in Australië verplicht verblijven in hotels die aan hen worden toegewezen. Ze zouden maximum vijf uur per dag mogen trainen en worden door hotelmedewerkers naar Melbourne Park gereden.

De coronapandemie hield in Australië nochtans niet zo sterk huis als in andere landen. Het land telde tot nu toe ongeveer 28.000 besmettingen, op een bevolking van 25 miljoen inwoners. Een kleine 900 Australiërs stierven aan het virus.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS