Home » Grand Slam » Azarenka na verlies US Open-finale: “Ik ben niet teleurgesteld, maar het doet wel pijn”

Azarenka na verlies US Open-finale: “Ik ben niet teleurgesteld, maar het doet wel pijn”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen derde grandslamtitel voor Victoria Azarenka (WTA-27). De Wit-Russische verloor afgelopen nacht in de finale van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) van Naomi Osaka (WTA-9).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nochtans had Azarenka met een 6-1, 2-0 en 40-30-voorsprong de titel meer dan binnen handbereik. “Bij de break in het begin van de tweede set begon ze beter te spelen, ze was plots erg agressief”, weet de tennismoeder.

“Ik denk dat het momentum verschillende keren kantelde. Er waren enkele lange games, maar ik heb niet echt m’n kansen genomen. Ook in de derde set was het soms nipt, maar vandaag was het gewoon niet mijn dag.”

Teleurgesteld

Meteen na de wedstrijd had Azarenka tranen in de ogen. Wellicht was ze zwaar teleurgesteld? “Niet echt, het doet gewoon pijn om te verliezen, zeker omdat het nipt was.”

“Ga ik hier lang van wakker liggen? Helemaal niet. Ik win of ik verlies, maar ik ga me daardoor niet miserabel voelen. Het waren twee fantastische weken voor mij. Ik heb me geamuseerd en heb er alles uitgehaald. Kon ik beter? Ik denk van wel, maar Naomi heeft gewonnen. Proficiat aan haar, ze is een kampioene.”

“Ik dacht dat het derde keer goede keer zou worden voor mij, maar ik moet opnieuw proberen. Dat is wat ik ga doen.”

Victoria Azarenka - © Simon Bruty (USTA)
Victoria Azarenka – © Simon Bruty (USTA)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS