Home » ATP » Bartoli opnieuw in vorm: “Die man verdient meer dan een enkelspeler, vind jij dat normaal?!”

Bartoli opnieuw in vorm: “Die man verdient meer dan een enkelspeler, vind jij dat normaal?!”

Bartoli opnieuw in vorm: “Die man verdient meer dan een enkelspeler, vind jij dat normaal?!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Eind mei deed Marion Bartoli enkele opmerkelijke uitspraken over dubbelspel. Dinsdag deed ze die nog een keer over in een interview met Tennis Majors en vergeleek ze zelfs spelers bij naam met elkaar.

“Allereerst wil ik benadrukken dat ik het dubbelspel allesbehalve wil zien verdwijnen, verre van zelfs”, opent de Française. “Het maakt deel uit van de geschiedenis van de sport, maar de prijzengelden die omgaan in dubbel moeten herverdeeld worden.”

“Ik heb de cijfers opgezocht en Lukasz Kubot, die enkel dubbelt, verdient meer dan een enkelspeler die tussen de 65e en 70e plaats op de wereldranglijst staat. Kubot heeft ongeveer 700 000 euro aan inkomsten, het nummer 70 van de wereld, Tennys Sandgren, zit aan 648 000 euro. Vind jij dat normaal? Ik vind van niet.” (Sandgren is momenteel het nummer 55 van de wereld, n.v.d.r.)

“Als je uit Europa of Azië komt en uitgeschakeld wordt in de laatste kwalificatieronde in Indian Wells (Verenigde Staten), moet je twee weken wachten vooraleer je een volgende wedstrijd kan spelen in Miami (Verenigde Staten). Zo verdien je 67 keer minder dan een speler die het dubbelspel wint in Indian Wells. Als een dubbelspeler mij nu vertelt dat dat juist is, dan hebben we een groot probleem.”

Organiseer een juniorentoernooi

Bartoli werpt ook een idee op om het geld van dubbeltoernooien “beter te besteden”. “In plaats van op een WTA International, gelijkaardig aan een ATP 250, geld te steken in een dubbeltabel, kan men daarmee een juniorentoernooi organiseren, een U20 bijvoorbeeld. Speelsters die de overgang van het juniorencircuit naar de profs niet goed hebben verteerd, kunnen op die manier alsnog kennismaken met het professionele circuit. Met het geld dat ze op die toernooien verdienen, kunnen ze hun coach en reizen betalen.”

“Nogmaals: als een dubbelspeler zegt dat ik ongelijk heb, sta ik open voor een debat, maar het is nu wachten op een antwoord van de specialisten”, besluit Bartoli.

De Belgische dubbelspecialist Joran Vliegen antwoordde twee weken geleden al op Tennisplaza. Herlees hier of beluister hieronder nog een keer zijn reactie.

Kritiek op Twitter

Op Twitter krijgt Bartoli ook nu weer de wind van voren. De Belg @Gaetan_Officiel stelt zich vragen bij de logica van de Française. “Dus een grandslamkampioen (zoals Kubot, n.v.d.r.) mag niet meer verdienen dan spelers die niet beter doen dan een halve finale op een ATP 250?”, vraagt hij zich luidop af.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws