Home » Ethias Trophy » Belgen ontgoochelen op Ethias Trophy

Belgen ontgoochelen op Ethias Trophy

Belgen ontgoochelen op Ethias Trophy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dinsdag was geen succesvolle dag voor onze landgenoten op de Ethias Trophy in Bergen (België, € 106 500 +H). Yannick Mertens (ATP-182), Maxime Authom (ATP-163), Ruben Bemelmans (ATP-85), Germain Gigounon (ATP-218) en Niels Desein (ATP-209) gingen allemaal onderuit in de eerste ronde. Topreekshoofd Steve Darcis (ATP-66) moet vanaf woensdag proberen de Belgische eer hoog te houden.

De 28-jarige Authom betrad als eerste Belg het hardcourt in Bergen. Met kwalificatiespeler Maxime Tabatruong (ATP-418) trof hij op papier een haalbare kaart maar hij moest zich in twee sets gewonnen geven. Authom ging onderuit met twee keer 6-3.

Mertens overleefde twee kwalificatierondes en trof op de hoofdtabel in de eerste ronde een zware tegenstander met achtste reekshoofd Paul-Henri Mathieu (ATP-96). Hij toonde zijn strijdlust maar moest toch met 6-4 en 7-5 zijn meerdere erkennen in de ervaren Fransman.

Net als Authom, Gigounon en de eerder uitgeschakelde Clément Geens (ATP-414), kreeg Desein een wildcard van de toernooidirectie en hij speelde een sterke match tegen de 19-jarige Zweed Elias Ymer. Desein verloor de eerste set nipt in een tiebreak maar zette de situatie in de tweede set recht in opnieuw een tiebreak. In de derde set was onze landgenoot echter niet meer opgewassen tegen de jonge Zweed en ging hij met 6-3 onderuit.

Ook zevende reekshoofd Bemelmans kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde in Bergen. Hij ging in drie sets onderuit tegen de Fransman Kenny De Schepper. De Fransman won eerder dit jaar het eerste duel tegen Bemelmans en was deze keer weer te sterk voor hem. De Fransman pakte de eerste set met 7-5. Daarna keerde Bemelmans terug met 6-3 maar in de beslissende derde set moest hij met 6-3 het onderspit delven.

Gigounon kwam als vijfde Belg op dinsdag in actie en was niet opgewassen tegen de Oekraïner Illya Marchenko (ATP-111). In minder dan één uur ging de Waal onderuit met 6-3 en 6-2. Zo blijft enkel nog eerste reekshoofd Darcis over in het Belgische enkeltoernooi. Alle Belgische hoop rust nu op zijn schouders. Hij speelt woensdag zijn eerste ronde tegen de Franse kwalificatiespeler Maxime Texeira (ATP-312).

In het dubbelspel was er in de eerste ronde ook geen succes voor de Belgen. Clément Geens (ATP D-1134) en Omar Salman (ATP D-1134) hadden een zware opgave tegen de eerste reekshoofden, het Nieuw-Zeelands-Braziliaanse duo Marcus Daniell (ATP D-71) en Marcelo Demoliner (ATP D-80). Het jonge Belgische duo speelde een verdienstelijke match maar ging onderuit met 7-5 en 6-4. Authom (ATP D-418) en Desein (ATP D-272) verloren in twee spannende tiebreaks van het Australisch-Slowaakse duo Rameez Junaid (ATP D-68) en Igor Zelenay (ATP D-106). Eerder was er ook al een exit in het dubbelspel voor Gigounon (ATP D-416) en Mertens (ATP D-444). Woensdag komt Bemelmans (ATP D-203) nog wel in actie samen met de Duitser Philipp Petzschner (ATP D-54).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws