Home » Ethias Trophy » Belgen scoren drie op vier op dag 2 van Ethias Trophy

Belgen scoren drie op vier op dag 2 van Ethias Trophy

Belgen scoren drie op vier op dag 2 van Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dinsdag was een heel succesvolle dag voor de Belgen op de Ethias Trophy. Drie van de vier Belgen hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de challenger in Bergen (€ 106 500). David Goffin, Ruben Bemelmans en Steve Darcis wonnen hun match in de eerste ronde. Enkel Kimmer Coppejans werd uitgeschakeld.

Ruben Bemelmans (ATP-177) mocht als eerste Belg het Central Court betreden. Zijn tegenstander was de iets hoger gerangschikte Roemeen Adrian Ungur (ATP-150). Bemel begon goed aan de match en won meteen de eerste set met 6-2. De 26-jarige Genkenaar moest de tweede set daarna echter met 6-4 prijsgeven. In de derde beslissende set steeg de spanning naar een hoogtepunt want een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. In de tiebreak haalde Bemelmans het met 7-3. In de tweede ronde moet Bemelmans spelen tegen het zevende reekshoofd Andreas Haider-Maurer (ATP-94) die in de eerste ronde Julien Cagnina uitschakelde.

Na de match van Bemelmans, maakte de 20-jarige Kimmer Coppejans (ATP-192) zijn debuut op de Ethias Trophy. Coppejans trof met de Zwitserse kwalificatiespeler Yann Marti (ATP-214) op papier een haalbare kaart maar onze landgenoot kon toch niet winnen van Marti. Coppejans verloor de eerste set met 6-4 en imponeerde daarna in de tweede set met een 6-0 zege. In de derde set kon de West-Vlaming echter niet voortgaan op zijn elan want hij verloor deze set met zware 6-1-cijfers.

Als derde speler verdedigde eerste reekshoofd David Goffin (ATP-31) de Belgische eer in Bergen. Goffin lootte de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-187). De eerste set verliep heel gelijkopgaand. In deze set kreeg Huta Galung twee setballen maar Goffin redde zich uit de benarde situatie. In een tiebreak maakte de 23-jarige Luikenaar de set af met 7-1. In de tweede set toonde Goffin zijn talent aan het Belgische publiek. In sneltempo vloog hij naar een 6-0 zege en plaatste zich zo voor de tweede ronde. In de tweede ronde wacht voor hem een duel met de Duitse kwalificatiespeler Matthias Bachinger (ATP-202). De Duitser versloeg verrassend in twee sets de ervaren Fransman Nicolas Mahut (ATP-102) .

Steve Darcis (ATP-355) sloot de avond op het Central Court in Bergen af. Hij moest de strijd aangaan met Dudi Sela (ATP-87), het vijfde reekshoofd uit Israël. Darcis zorgde tegen Sela voor dé stunt van de avond. Hij pakte de eerste set met maar liefst 6-1 en won daarna ook de tweede set in een tiebreak (7-3). De 30-jarige Darcis heeft nu zicht op de kwartfinale want in de tweede ronde moet hij het opnemen tegen kwalificatiespeler Yann Marti (ATP-214) die Coppejans versloeg. Na zijn stunt tegen Sela, start Darcis duidelijk als favoriet tegen Marti.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws