Home » Ethias Trophy » Belgen zijn uitgedubbeld op Ethias Trophy

Belgen zijn uitgedubbeld op Ethias Trophy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dit jaar krijgen we geen Belgische winnaar in het dubbeltoernooi van de Ethias Trophy in Bergen (€ 106 500). Zowel Steve Darcis (ATP D-NR) en Kimmer Coppejans (ATP D-441) als Yannick Mertens (ATP D-533) en Maxime Authom (ATP D-326) verloren in de kwartfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans en Darcis moesten het in de tweede ronde opnemen tegen Sander Arends (ATP D-121) en Wesley Koolhof (ATP D-64). De Nederlanders wonnen de eerste set met 3-6 maar de Belgische tandem vocht zich met 6-3 terug in de wedstrijd. Een matchtiebreak moest over winst beslissen, en daarin kregen Darcis en Coppejans wedstrijdpunten. Ze konden deze niet benutten en moesten uiteindelijk met 10-12 het hoofd buigen.

Yannick Mertens en Maxime Authom - © Melissa Van de Wiele
Yannick Mertens en Maxime Authom –
© Melissa Van de Wiele

Mertens en Authom leken lange tijd zich te hebben op een plaats in de halve finale, ze wonnen de eerste set met 7-6(9) en stonden lange tijd een break voor in de tweede set tegen Dustin Brown (ATP D-117) en Jan-Lennard Struff (ATP D-200). De Duitsers knokten zich echter terug in de wedstrijd en wonnen de tweede set met 4-6. In een spannende matchtiebreak trokken Brown en Struff met 8-10 aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS