Home » Davis Cup » België gaat met 1-2 achterstand de rustdag in

België gaat met 1-2 achterstand de rustdag in

België gaat met 1-2 achterstand de rustdag in

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis en Olivier Rochus zijn er niet in geslaagd om de Israëlische dubbelspecialisten Johan Erlich en Andy Ram te verrassen. Ze verloren na een ware thriller met 3-6 7-5 6-1 5-7 3-6 en zo wacht België zondag een lastige taak om de twee resterende matchen te winnen en zo te promoveren naar de wereldgroep in de Davis Cup.

In de eerste set ging het gelijk op tot 2-2, maar dan staken de Israëlieten een tandje bij. Ze kwamen op een 2-4 voorsprong, en gaven dit voordeel niet meer uit handen : set 1 naar Israël met 3-6.

Ook in de tweede set gingen Erlich/Ram al snel door de opslag van de Belgen. Ze wisten hun voorsprong vast te houden, kregen 4 setputen bij 3-5 en mochten bij 4-5 serveren voor de set. Darcis en Rochus, luid aangemoedigd door de supporters, gaven zich echter niet gewonnen, en gingen door de opslag van Ram. Bij 6-5 werd de momentum change pas echt duidelijk als Darcis/Rochus nogmaals door de opslag van hun tegenstrevers gingen. Set 2 naar de Belgen met 7-5

Ook de derde set kende een perfecte start voor de Belgen, voor Olivier Rochus was prima op dreef. De Belgen liepen 3-0 uit, en Erlich/Ram kregen geen enkel breakpunt meer. ‘Oli’ en Steve gingen op het einde van de set nogmaals door de opslag van hun tegenstrevers, en pakten zo vlot de derde set met 6-1.

De vierde set startte opnieuw goed met een vroege break voor onze landgenoten, die uitliepen tot 3-1. Na wat concentratieverlies bij Darcis en Rochus wisten Erlich en Ram zich terug in de set te knokken, en terug te komen tot 3-3. Toch braken Rochus en Darcis opnieuw en bij 4-3 40-15 zag het er goed uit voor de Belgen. Helaas lieten ze ook deze voorsprong glippen. Erlich/Ram geloofden opnieuw in hun kansen, en pakten de vierde set met 5-7.

Was het een zwarte kat? Liep iemand onder een ladder? Feit is dat vrijdag de dertiende onze Belgen geen geluk meer bracht in de 5e set. Darcis en Rochus moesten hun meerdere erkennen in Erlich en Ram, en verloren set 5 met 3-6.

Na de spannnende 5-setter van Bemelmans gisteren liet ook het dubbelteam een voorsprong verloren gaan, en zo gaat de ploeg van Johan Van Herck met een 1-2 achterstand de rustdag in. Team Israël viert zaterdag Jom Kipoer. De Belgen wacht zondag een lastige taak op beide enkelwedstrijden te winnen. Tenzij coach Johan Van Herck de opstelling nog wijzigt, moet Bemelmans eerst aan de bak tegen Sela, gevolgd door Darcis versus Weintraub. Kunnen de Belgen alsnog voor een ommekeer zorgen?

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws