Home » Davis Cup » België hoopt Kroaten af te remmen op trage gravel

België hoopt Kroaten af te remmen op trage gravel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vanaf vrijdag strijdt het Belgische Davis Cup-team van kapitein Johan Van Herck tegen Kroatië in de eerste ronde van de Wereldgroep. Op papier starten David Goffin (ATP-16) en co als underdog, maar de trage ondergrond kan misschien voor een verrassing zorgen.

Vorig jaar speelde België de finale van de Davis Cup, want resulteerde in een mooie vierde plaats op de ITF-ranking. Van Herck zag Steve Darcis (ATP-137) geblesseerd afhaken, maar beschikt naast Goffin over Kimmer Coppejans (ATP-122), Ruben Bemelmans (ATP-136), Arthur De Greef (ATP-216) en reserve Joris De Loore (ATP-308).

Marin Cilic - © Flickr
Marin Cilic – © Flickr
De Kroaten kunnen rekenen op voormalig US-Open winnaar Marin Cilic (ATP-12) (foto) en jong talent Borna Coric (ATP-47). Met Ivan Dodig (ATP D-7) en Marin Draganja (ATP D-69) beschikken ze eveneens over een uitstekend dubbelteam.

Goffin wanhoopt echter niet: “Het zal een zwaar duel worden, maar we blijven positief. We zijn klaar om alles te geven en we rekenen op de steun van het publiek.”. Ook Van Herck is positief: “De trainingen verlopen goed, we zijn klaar. Steve blijft ook de hele week week bij het team, we maken dankbaar gebruik van zijn ervaring.” Donderdag valt de beslissing wie welke wedstrijd speelt.

De Kroatische kapitein Zeljko Krajan wil zich voor het eerst sinds 2012 plaatsen voor de kwartfinales. “Het wordt moeilijk voor beide ploegen. België staat hoger op de ranglijst, ze hebben de steun van het publiek en ook de ondergrond speelt in hun voordeel. Het wordt een spannend weekend.”

Het terrein is intussen klaar voor de ontmoeting, de keuze viel op een trage indoor gravelbaan, die de Kroaten minder goed zou moeten liggen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS