Home » Davis Cup » België kan niet stunten in Kazachstan en moet naar barrages

België kan niet stunten in Kazachstan en moet naar barrages

De Belgische Davis Cup ploeg heeft het duel tegen Kazachstan met 3-2 verloren. David Goffin (ATP-113) bracht de bordjes in evenwicht na een vijfsetter tegen Mikhail Kukushkin (ATP-67), maar nadien ging Ruben Bemelmans (ATP-163) in drie sets onderuit tegen Andrey Golubev (ATP-88).

België ging met een 1-2 achterstand de beslissende dag in, waarbij Goffin in de eerste match aan de bak moest tegen Kukushkin. Het werd een spannende vijfsetter met wisselende kansen, maar Goffin kon op het einde toch het laken naar zich toetrekken. Na 3 uur en 16 minuten stond het 4-6 6-3 3-6 6-4 6-0 voor België, en dus moest de wedstrijd Golubev – Bemelmans de beslissing brengen.

Bemelmans, die Golubev vorig jaar tijdens de kwalificaties voor de Australian Open met 6-3 7-5 versloeg, begon niet al te best aan de wedstrijd, en moest al snel zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Golubev. Na 1 uur en 39 minuten bezorgde de thuisspeler zijn team een 6-2 6-3 6-1 overwinning, en een ticket voor de kwartfinales tegen Zwitserland.

België wordt doorverwezen naar de barrages om behoud in Wereldgroep I, die van 12 tot 14 september gespeeld worden.