Home » ATP » België verliest nipt van Bulgarije in United Cup

België verliest nipt van Bulgarije in United Cup

België verliest nipt van Bulgarije in United Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Belgische team onder leiding van kapitein Kirsten Flipkens (WTA D-29) is er niet in geslaagd om de eerste ontmoeting in de United Cup te winnen. Bulgarije was nipt te sterk in het gemengd dubbelspel.

Na dag één stond het 1-1 tussen België en Bulgarije. Elise Mertens (WTA-29) bezorgde België een tweede punt door met 6-4, 3-6 en 6-0 te winnen van Gergana Topalova (WTA-323). Zizou Bergs (ATP-129) kon de klus echter niet afmaken, hij moest met 2-6 en 0-6 zijn meerdere erkennen in Dimitar Kuzmanov (ATP-196).

David Goffin (ATP D-1 160) vormde samen een duo met Mertens (WTA D-5). Voor Bulgarije kwamen Isabella Shinikova (WTA D-403) en Alexandar Lazarov (ATP D-603) aan de start van het gemengd dubbelspel. Het Belgische duo pakte overtuigend de eerste set met 6-1, maar ging daarna nipt met 6-7 (5) en 6-10 onderuit.

België heeft nog een kleine kans om door te stoten naar de volgende ronde, maar dan moet met ruime cijfers gewonnen worden van Griekenland. Bulgarije verloor de openingswedstrijd met 1-4 van Griekenland en is uitgeschakeld.

Kijk live naar de United Cup 2023 op Tennisplaza

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup live en gratis streamen: www.tennisplaza.be/live-streaming.

Via deze link kan je de wedstrijden van de Belgen op de United Cup volgen via live score: https://tennisplaza.be/tennis-live-score.

Supporter mee in ‘Tennis fans in Belgium‘.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws