Home » Nieuws » Belgische collega’s wuiven Bertens uit: “Wat een carrière, wat een persoon, we gaan je missen”

Belgische collega’s wuiven Bertens uit: “Wat een carrière, wat een persoon, we gaan je missen”

Belgische collega’s wuiven Bertens uit: “Wat een carrière, wat een persoon, we gaan je missen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kiki Bertens (WTA-24) heeft na haar uitschakeling op de Olympische Spelen in Tokio officieel een punt gezet achter haar carrière.

Bertens verloor in Tokio in de eerste ronde van het enkelspel en samen met haar partner Demi Schuurs (WTA D-12) na een ware thriller in de tweede ronde van het olympisch dubbeltoernooi. In de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) heeft de gewezen nummer 4 van de wereld geen zin meer.

“Dit was het dan, wat een avontuur”, postte de Nederlands op haar sociale media. “Gegroeid van een verlegen meisje met veel angsten naar een volwassen vrouw die haar eigen keuzes durft te maken en gespeeld heeft op het hoogste niveau. Tijd om vaarwel te zeggen tegen deze mooie sport die me zoveel heeft gebracht. Ik ga iedereen missen!”

Belgische bloemen

De beste Nederlandse tennisster aller tijden maakte in haar carrière heel wat vrienden op het circuit. Ook haar Belgische collega’s reageren massaal en vol lof op het afscheid. Hieronder een bloemlezing:

Alison Van Uytvanck (WTA-59): “Wauw, wat een carrière, maar nog belangrijker: een geweldig persoon! Bedankt Kiki. Geniet van het volgende hoofdstuk! We gaan je missen.”

Elise Mertens (WTA-17): “Gefeliciteerd met je carrière! En veel geluk in het volgende hoofdstuk.”

Greet Minnen (WTA-110): “We zullen je missen!”

Kim Clijsters (WTA-1 088): “Proficiat met een geweldige carrière! Bedankt voor de fun tijdens onze trainingen in Indian Wells. Succes met alles wat nu komt in je leven. Ik ben er zeker van dat onze wegen nog zullen kruisen… En laat ons volgend jaar een stevig feestje bouwen op Tomorrowland!”

Kirsten Flipkens (WTA-104):

Kirsten Flipkens en Kiki Bertens - ©
Kirsten Flipkens en Kiki Bertens – © Kirsten Flipkens (Instagram)

Lara Salden (WTA-304):

Kiki Bertens en Lara Salden - © Lara Salden (Instagram)
Kiki Bertens en Lara Salden – © Lara Salden (Instagram)

Grootse carrière

Bertens bekleedde in mei 2019 de 4e plaats op de wereldranglijst, won twintig WTA-toernooien (tien in het enkel- én tien in het dubbelspel) en bereikte de halve finale op Roland Garros (in 2016) en de kwartfinale op Wimbledon (in 2018). Geen enkele Nederlandse tennisster deed ooit beter.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws