Home » Davis Cup » Belgische Davis Cup-ploeg vat trainingen voor halve finale aan

Belgische Davis Cup-ploeg vat trainingen voor halve finale aan

Belgische Davis Cup-ploeg vat trainingen voor halve finale aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische Davis Cup start op zondag de trainingen voor de belangrijke ontmoeting met Argentinië. Op het spel staat een plaats in de finale van de landencompetitie.

Van vrijdag tot zondag zal Vorst Nationaal in Brussel het decor vormen voor de halve finale van de Davis Cup tussen België en Argentinië. Op het voor de gelegenheid aangelegde hardcourt zullen David Goffin (ATP-15), Steve Darcis (ATP-66; ATP D-493), Ruben Bemelmans (ATP-107; ATP D-180) en Kimmer Coppejans (ATP-108; ATP D-601) zich proberen te plaatsen voor de finale van de prestigieuze landencompetitie. Mochten ze daarin slagen, zou het nog maar de tweede keer in de geschiedenis van België zijn dat we zo dicht bij Davis Cup komen.

Daarvoor moeten onze Belgische heren wel voorbij het sterke Argentinië. Voor hen is het al de tiende halve finale in vijftien jaar tijd. Drie keer stootten ze ook door naar de finale, en dat gaat ongetwijfeld ook het doel zijn tegen België. Met Leonardo Mayer (ATP-34; ATP D-62), Federico Delbonis (ATP-63; ATP-370), Diego Schwartzman (ATP-74; ATP D-95) en Carlos Berlocq (ATP-141; ATP D-60) kan kapitein Daniel Orsanic wel niet op zijn sterkste team rekenen. Toch heeft de Argentijnse ploeg nog steeds voldoende kwaliteit in huis om er een razend spannend duel van te maken tegen de Belgen.

En daarom besliste Johan Van Herck om onze jongens grondig voor te bereiden op de confrontatie. Vanaf zondag verzamelt hij zijn troepen en wordt er samen getraind om zo vanaf vrijdag in optimale omstandigheden te kunnen starten.

[alert type=”info” title=””]Wil je er zelf ook nog graag bij zijn om onze Belgen naar de overwinning te schreeuwen? Bestel dan nog snel je tickets via Sherpa of waag tot zondagnacht je kans om tickets te winnen met onze Davis Cup-quiz.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws