Home » Geen categorie » Belgische mannen starten 2014 in Noumea

Belgische mannen starten 2014 in Noumea

Belgische mannen starten 2014 in Noumea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische tennismannen starten het nieuwe seizoen in Noumea in Nieuw-Caledonië. Op het challengertoernooi ter plaatse ($ 75 000 +H) staan zowel David Goffin en Ruben Bemelmans als Germain Gigounon op de hoofdtabel. Kimmer Coppejans start in de kwalificaties.

Op een eilandje ten oosten van Australië krijgt het challengertoernooi van Noumea toch een Belgisch randje. Van de acht reekshoofden, hebben er twee de Belgische nationaliteit. David Goffin (ATP-110) is als vierde geplaatst terwijl Ruben Bemelmans (ATP-148) een acht naast zijn naam krijgt.

Ook de loting was hen redelijk gunstig gezind. Goffin opent tegen de Spanjaard Gerard Granollers (ATP-222), broer van Marcel (ATP-38). Ruben Bemelmans staat tegenover een Fransman: Maxime Teixeira (ATP-193). Geen van beide Belgen heeft zich al eens moeten meten aan zijn toekomstige tegenstander. In de kwartfinales staat er daarna misschien een Belgisch duel op het programma.

Aan de andere kant van de tabel vinden we ook nog Germain Gigounon (ATP-237). Zijn loting viel echter wat tegen. Met zevende reekshoofd Peter Polansky (ATP-141) krijgt hij meteen een lastige klepper voor de tanden in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ten slotte komt ook Kimmer Coppejans nog in actie in Noumea. Als derde reekshoofd in de kwalificaties moet hij nog één horde overwinnen om als vierde Belg aan het hoofdtoernooi te kunnen deelnemen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws