Home » Expert » Belgische ‘Next Gen’ verzameld op uniek persmoment: “Toekomst oogt mooi”

Belgische ‘Next Gen’ verzameld op uniek persmoment: “Toekomst oogt mooi”

Belgische ‘Next Gen’ verzameld op uniek persmoment: “Toekomst oogt mooi”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Meestal vertoeven ze in het buitenland, maar nu waren ze (bijna) allemaal bij elkaar op het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen in Wilrijk voor een persconferentie: Alexander Blockx (ATP-349), Gilles-Arnaud Bailly (ATP-492), Sofia Costoulas (WTA-254), Hanne Vandewinkel (WTA-303) en Amelia Waligora (WTA-879) a.k.a. onze Belgische Next Generation.

Jeline Vandromme (ITF-1211) liet zich verontschuldigen omwille van examens en Amelie Van Impe (WTA-475) was op vakantie.

“Toekomst Belgisch tennis oogt mooi”

Dirk De Maeseneer, voorzitter van Tennis Vlaanderen, was verheugd dat de federatie al voor de tweede keer een Next Gen-persmoment kon laten plaatsvinden.

“De toekomst oogt mooi”, blikte De Maeseneer vooruit. “We kunnen alleen maar hopen dat er nog vele mooie momenten in het verschiet zullen liggen voor het Belgische tennis. We zijn blij om deze jongeren in the picture te zetten en zijn enorm fier op hun prestaties.”

“Veel ervaring opgedaan”

Costoulas, die sinds twee weken wordt gecoacht door Ann Devries, kijkt positief terug op het afgelopen jaar: “Dit was het eerste jaar dat ik voltijds op het profcircuit heb doorgebracht. Ik heb heel veel ervaring opgedaan én twee titels kunnen meepikken. Ik wil in mijn spel vooral nog meer naar voren tennissen en vaker oprukken naar het net.”

Op weg naar één van haar twee titels versloeg ze trouwens Next Gen-collega Vandewinkel in Limassol (Cyprus, ITF W25).

(lees verder onder de foto)

Sofia Costoulas – © Leo Stolck (Tennisplaza)

“Iedere wedstrijd is belangrijk”

Vandewinkel blikt op haar beurt tevreden terug op 2023, waarin ze in Limassol (ITF W25) zowel de enkel- als dubbeltitel pakte. “Zeker vanaf de zomer ging het steeds beter.” Het blijft wel een uitdaging om door te breken naar het profcircuit, geeft ze toe. “De profs hebben het voordeel dat er veel meer voor hen wordt geregeld. Bij de junioren is echt iedere wedstrijd van tel.”

(lees verder onder de foto)

Hanne Vandewinkel – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Waligora, ook present, kende dan weer een topweek in september, toen ze haar eerste ITF-titel op zak stak. “Midden september won ik het toernooi van Monastir (Tunesië, ITF W15), wat een enorme opsteker was.”

Amelia Waligora – © Leo Stolck (Tennisplaza)

“Unieke kans”

Bij de jongens kende Blockx dan weer een fantastisch jaar. De Antwerpenaar mag zich als beloning opmaken voor de kwalificaties van de Australian Open (Australië, Grand Slam) in 2024. “Ik ben enorm blij met mijn niveau het afgelopen jaar. Dat ik naar Australië mag gaan, is een unieke kans.”

LEES OOK: Uniek dubbelinterview met Alexander Blockx en coach Philippe Cassiers: “We focussen op kwaliteitsvolle momenten, niet op kwantiteit”

(lees verder onder de foto)

Alexander Blockx – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Die andere topper bij de jongens – Bailly – vond zijn jaar dan weer wat wisselvallig: “2023 was voor mij een jaar om ervaring op te doen. Vanaf januari ga ik tennissen op de universiteit in Texas. De prioriteit ligt daar op het tennis en minder op de studies.”

Giilles-Arnaud Bailly – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws