Home » Ethias Trophy » Bemelmans eerste Belg in tweede ronde Ethias Trophy

Bemelmans eerste Belg in tweede ronde Ethias Trophy

Bemelmans eerste Belg in tweede ronde Ethias Trophy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft zich als eerste Belg kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de Ethias Trophy. Zijn tegenstrever Leonardo Mayer moest geblesseerd opgeven. Germain Gigounon is uitgeschakeld.

Bemelmans (ATP-178) begon erg gretig tegen de honderd plaatsen hoger gerangschikte Mayer (ATP-78), hij ging meteen door de opslag van de Argentijn, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Uiteindelijk moest de tiebreak de beslissing brengen, daarin maakte ‘Bemel’ enkele knappe punten, en hij pakte de tiebreak met 7-6(2).

In de tweede set ging Bemelmans meteen door de opslag van de Argentijn, die zich blesseerde aan de rug. Hij moest de handdoek gooien, en zo staat Bemelmans in de tweede ronde. Daarin moet hij het opnemen tegen de Slovaak Gombos die Gigounon versloeg met 6-3 6-3.

Bemelmans toonde zich na afloop erg blij met zijn overwinning. “De overwinning in de Davis Cup heeft me vertrouwen gegeven, ook vorige week in Orléans had ik een goed gevoel tegen Paire, ook al verloor ik daar. Het zou mooi zijn om eens door te stoten naar de kwartfinale, want vreemd genoeg geraak ik nooit echt ver in de Ethias Trophy”.

Bemelmans, door blessures afgezakt naar plaats 178, blikte ook al vooruit : “Dit jaar wil ik nog spelen tot begin november en zoveel mogelijk punten pakken. Het gevoel is goed momenteel, en ik sta met vertrouwen op de baan. Vorig jaar eindigde ik het jaar als 108e, ik droom van een plek binnen de top 100 eind 2014.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws