Home » Davis Cup » Bemelmans gaat ten onder in eerste Davis Cup duel

Bemelmans gaat ten onder in eerste Davis Cup duel

Bemelmans gaat ten onder in eerste Davis Cup duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Luik is het Davis Cup duel tussen België en Zwitserland van start gegaan. Ruben Bemelmans (ATP-132) ging als eerste de kolkende arena in, en kwam 2-0 voor in sets. Een blessure gooide echter roet in het eten, waardoor Henri Laaksonen (ATP-344) alsnog het eerste punt voor Zwitserland kon veroveren.

Na alle ophef tijdens en na de persconferentie op donderdag , kwam Zwitserland nog maar met drie spelers aan de start van het Davis Cup in Luik. België begon aan het duel zonder sterkhouder David Goffin (ATP-21). Ruben Bemelmans (ATP-132) moest het als eerste opnemen tegen de 22-jarige Henri Laaksonen (ATP-344). In de eerst set was onze landgenoot een maatje te groot voor zijn Zwitserse tegenstrever, hij speelde vol vertrouwen, en ging in een mum van tijd naar 6-1 setwinst.

In de tweede set ging het lange tijd gelijk op, Laaksonen serveerde uitstekend, maar Bemelmans kon uiteindelijk toch door de opslag van de Zwitser gaan. Bij 6-5 kon hij de set echter niet uitserveren, waardoor de tiebreak de beslissing moest brengen. Bemelmans kon een 3-5 achterstand ombuigen naar een 7-6 voorsprong, en via een challenge maakt hij er 8-6 van.

Ook in set drie bleven beide spelers sterk serveren. Bij 3-3 ging Bemelmans echter een paar keer in de fout, en die kans liet de jonge Zwitser niet liggen. Hij ging door de opslag van ‘Ruby’, en kwam op een 3-5 voorsprong. Laaksonen maakte de klus af, en pakte met 4-6 de derde set. Het momentum keerde naar de Zwitserse kant, en de Zwitserse fans bouwden een feestje in Luik.

In de vierde set had Bemelmans duidelijk last van krampen of een blessure, hij kon nog amper bewegen en verloor de set met 0-6. Ook in de beslissende set kon Bemelmans niets meer inbrengen tegen de Zwitser. Hij wist nog wel twee spelletjes te winnen, maar zag de Zwitsers met 2-6 het eerste punt binnenhalen.

In de tweede wedstrijd op vrijdag zal Steve Darcis (ATP-102) het opnemen tegen Michael Lammer (ATP-576). Wie de rest van het weekend in actie komt voor België is nog niet bekend.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws