Home » Geen categorie » Bemelmans naar hoofdtabel Chennai

Bemelmans naar hoofdtabel Chennai

Bemelmans naar hoofdtabel Chennai

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans is er in geslaagd om de hoofdtabel van de Aircel Chennai Open in India (ATP 250; $ 450 000) te bereiken. In de derde en laatste kwalificatieronde nam hij in twee sets de maat van de Serviër Filip Krajinovic.

Als eerste reekshoofd was Ruben Bemelmans (ATP-111) natuurlijk topfavoriet om de hoofdtabel in India te halen. Het ook waarmaken is daarentegen een andere zaak. Nadat hij gisteren nog bijna uitgleed tegen de nummer 345 van de wereld, was hij vandaag vastbesloten om het niet zover te laten komen tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP-420).

Toch liep het in het begin van de eerste set al mis. Al direct in het tweede game van de partij moest Ruben Bemelmans zijn opslag inleveren en zag hij zo Krajinovic uitlopen tot 0-3. Dat was het signaal voor de Belg om zijn niveau een pak op te trekken. Hij gunde de Serviër nog welgeteld één game en even later stond de 6-4-setstand op het bord.

In de tweede set ging Ruben Bemelmans gewoon verder op zijn elan. Met degelijk tennis bracht hij Filip Krajinovic keer op keer in de problemen. Zelf kwam hij enkel nog in de problemen toen hij tweemaal een breakpunt moest wegwerken, maar dat deed hij met verve. Krajinovic kon dat echter niet, en moest wel twee breaks toestaan. Het resultaat: 6-2 en een plaats op de hoofdtabel voor Bemelmans.

Op de hoofdtabel werd de Belg tegenover de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP-103) gezet. De twee speelden nog nooit eerder tegen elkaar, maar hoewel Stakhovsky buiten de top 100 staat, mag hij toch zeker niet onderschat worden. In 2010 was hij namelijk nog de nummer 31 van de wereld. Sindsdien is hij echter teruggevallen op de rankings, maar het behoeft geen uitleg dat hij die trend in 2013 terug wilt omkeren.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws