Home » Geen categorie » Bemelmans wint ook tweede match van de dag

Bemelmans wint ook tweede match van de dag

Bemelmans wint ook tweede match van de dag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans staat op een ronde van de hoofdtabel van de Aircel Chennai Open (ATP 250; $ 450 000). In de tweede ronde leek concentratieverlies nog even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk won de Belg toch in drie sets van Vishnu Vardhan.

Nadat Ruben Bemelmans (ATP-111) eerder vandaag al makkelijk zijn eerste kwalificatiematch won, moest hij opnieuw aan de bak om de onder water gelopen zaterdag op te halen. In de tweede kwalificatieronde wachtte opnieuw een Indiër: Vishnu Vardhan (ATP-345).

Met een vroege break in de eerste set zette Ruben Bemelmans zich al vanaf het begin van de partij in een zetel. De rest van de set hield hij zich enkel bezig met het behouden van die voorsprong, en dat lukte: 6-4. Hetzelfde verhaal leek zich te manifesteren in de tweede set. Opnieuw een vroege break leek Vardhan de das om te gaan doen. Maar concentratieverlies bij Bemelmans zorgde ervoor dat de Indiër terug in de wedstrijd kon komen. Hij verzilverde zijn eerste breakpunt en benutte dat ook meteen om de bordjes terug in evenwicht te hangen. Ruben Bemelmans was uit zijn lood geslagen en wist even niet meer waar hij had. Vishnu Vardhan profiteerde optimaal en brak nogmaals door de Belg zijn opslag om zo de tweede set te pakken met 4-6.

En dus moest – tegen alle verwachtingen in – een derde set de beslissing brengen. De drinkpauze tussen de tweede en de derde set deed Ruben Bemelmans echter goed. Toen hij terug van zijn stoel kwam was de Belg terug helemaal bij de les. Hij ging nu voor elk punt, en dat loonde. Al snel verzilverde hij een eerste, tweede en zelfs derde break, terwijl hij zelf nog slechts drie punten op zijn opslag weggaf. Even later was de winst dan ook binnen: 6-1.

En dus moet Ruben Bemelmans nog een klif omzeilen om zich te plaatsen voor de hoofdtabel in India. In die derde kwalificatieronde neemt hij het morgenvroeg op tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP-420). Mocht Bemelmans ook die match winnen dan wacht op de hoofdtabel Sergiy Stakhovsky (ATP-101), Dubi Sela (ATP-109), Igor Sijsling (ATP-69) of Guillaume Rufin (ATP-90)

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws