Home » Geen categorie » Eerste overwinning van 2013 komt van Bemelmans

Eerste overwinning van 2013 komt van Bemelmans

Eerste overwinning van 2013 komt van Bemelmans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans is de eerste Belg die er in geslaagd is om een match te winnen in het nieuwe seizoen. In de eerste kwalificatieronde van de Aircel Chennai Open (ATP 250; $ 450 000) versloeg hij de Indiase wildcard Ajai Selvaraj in twee korte sets.

Hoewel het misschien allemaal wat verwarrend klinkt omdat we nog steeds in 2012 zitten, is 2013 voor de tennissers al begonnen. Dit weekend stonden namelijk de eerste officiële matchen, in de vorm van kwalificatiewedstrijden, van het seizoen op de menu. Nadat Olivier Rochus en Maxime Authom er gisteren niet in slaagden om hun eerste wedstrijd van 2013 te winnen, was het vandaag aan Ruben Bemelmans om te laten zien dat Belgen ook in het nieuwe seizoen zullen blijven winnen.

Op de Aircel Chennai open in India viel Ruben Bemelmans (ATP-111) net uit de boot om zich rechtstreeks te plaatsen voor de hoofdtabel, en dus moet hij via de kwalificaties. Als eerste reekshoofd werd hij in de eerste ronde gekoppeld aan de Indiër Ajai Selvaraj (ATP-1127) die van de organisatie een wildcard kreeg. Iemand die meer dan 1000 plaatsten lager staat op de ranglijst zou in principe geen problemen mogen opleveren, maar er bestaat natuurlijk steeds het gevaar van onderschatting. Daar liet Bemelmans zich echter niet aan vangen. Zowel in de eerste set als in de tweede set ging hij driemaal door de opslag van de Indiër en zelf kwam hij nooit in de problemen. Na iets meer dan drie kwartier was de wedstrijd dan ook al afgelopen: 6-1 en 6-0.

En dat komt goed uit voor Bemelmans, want doordat het gisteren heel de dag regende, komt de Belg later vandaag nogmaals in actie in zijn tweede kwalificatieronde tegen een andere Indiër: Vishnu Vardhan (ATP-344).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws