Home » Grand Slam » Australian Open » Ook Authom onderuit in kwalificaties

Ook Authom onderuit in kwalificaties

Ook Authom onderuit in kwalificaties

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ook Maxime Authom is het nieuwe seizoen – net als Olivier Rochus – niet goed gestart. Authom verloor in de eerste ronde van de kwalificaties van de Qatar Exxonmobil Open tegen de Italiaan Matteo Viola.

Maxime Authom (ATP-157) zoekt dit jaar naar een plaatsje in de top 100 van de wereld, en zijn toch begon in Doha. Via de kwalificaties probeerde hij zich te plaatsen voor de hoofdtabel, en dat als voorbereiding op de kwalificaties van de Australian Open. In de eerste ronde lootte hij met de Italiaan Matteo Viola (ATP-135), het vijfde reekshoofd in de kwalificaties, zeker niet de makkelijkste tegenstander, maar op zich wel een haalbare kaart. Het werd echter vooral een match van gemiste kansen voor de Belgische laatbloeier.

De meeste kansen waren in de eerste set zeker voor Authom. Hoewel hij maar een eerste opslag-percentage van slechts 50 % kon voorleggen, moest hij slechts vijf breakpunten weggeven, terwijl hij er zelf maar liefst tien kreeg. Het verschil werd echter gemaakt in de efficiëntie: Authom verzilverde er twee terwijl Viola er drie verzilverde: 5-7.

Hetzelfde verhaal ontspon zich in de tweede set. Maxime Authom – met opnieuw een slecht servicepercentage (52 %) – was meestal comfortabel op zijn opslag, terwijl Matteo Viola telkens opnieuw in de problemen geraakte. Maar opnieuw werd het verschil gemaakt in kwaliteit en niet in kwantiteit: de balans in breakpunten: 5-1; de balans in benutte breakpunten: 0-1. En dus was ook de conclusie van de tweede set duidelijk: 4-6. Daardoor kan Maxime Authom nu al verder vliegen naar Australië om er zich optimaal voor te bereiden op de kwalificaties van het eerste grandslamtoernooi van het jaar: de Australian Open.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws