Home » Grand Slam » Roland Garros » Bemelmans sneuvelt in laatste voorronde Roland Garros

Bemelmans sneuvelt in laatste voorronde Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-111) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel op Roland Garros. Hij ging in drie sets onderuit in de derde en laatste kwalificatieronde. 

De Limburger moest het in de derde ronde van het kwalificatietoernooi opnemen tegen Thomaz Bellucci (ATP-269). In de onderlinge ontmoetingen leidde de Braziliaan met 3-1 en ook vrijdag moest Bemelmans het onderspit delven.

De Belg begon niet goed aan de wedstrijd en serveerde minder sterk dan zijn tegenstander. Ook de foutenlast lag aan de hoge kant bij Bemelmans. Na een verloren eerste manche, krikte de Limburger zijn niveau gevoelig omhoog en maakte ook wat minder fouten. Bemelmans bracht de wedstrijd in evenwicht en een derde set moest de beslissing brengen.

In die derde set waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd en het ging erg gelijk op. Bij een 5-6 stand in het voordeel van Bellucci moest Bemelmans serveren om in de wedstrijd te blijven. Hij faalde echter en na 2 uur en 5 minuten moest hij zijn dromen voor de hoofdtabel opbergen na 2-6, 6-2 en 5-7 verlies.

Toch nog op de hoofdtabel?

Er is echter nog een mogelijkheid om David Goffin (ATP-9) te vergezellen op de hoofdtabel. Er zijn immers al enkele afzeggingen gebeurd waardoor de kans bestaande is dat Bemelmans opgevist wordt als lucky loser.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden