Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans struikelt in tweede ronde Australian Open

Bemelmans struikelt in tweede ronde Australian Open

Bemelmans struikelt in tweede ronde Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-117) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de derde ronde van de Australian Open. De Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP-61) was in drie sets te sterk.

Bemelmans kon dus geen vervolg breien aan zijn knappe prestatie tegen Lucas Pouille (ATP-18) in de eerste ronde. Toch deed de Belg lang mee voor winst in de eerste set. Pas in het elfde spel ging Basilashvili door de opslag van Bemelmans: 7-5.

In set twee was Bemelmans, die niet alleen zélf Belg is, maar ook met materiaal van Belgische makelij speelt, nergens. Hij stapelde de ongedwongen fouten op en ondervond ook hinder van z’n rechterdijbeen. Veel soelaas bracht een behandeling van een fysiotherapeut echter niet: Basilashvili trok met 6-1 de tweede set volledig naar zich toe.

De derde set hoopte Bemel op de ommekeer, maar opnieuw moest hij snel zijn opslag inleveren. Basilashvili ging door op zijn elan: 6-3.

“Op het einde van de eerste set begon ik last te krijgen van mijn adductoren. In set twee werd het alleen maar erger”, vertelde Bemelmans na afloop aan Sporza. “De behandeling heeft niet geholpen, ik kon amper nog op mijn rechterbeen steunen. Ik heb wel doorgespeeld, maar dat mocht niet baten. Jammer, want ik had het gevoel dat er veel meer inzat. Gelukkig is het geen zware blessure.”

Bemelmans verlaat Melbourne wel met opgeheven hoofd. Hij won drie kwalificatiewedstrijden én een eerste ronde op de hoofdtabel. Vorig jaar schakelde de Japanner Go Soeda (ATP-152) de Belg nog uit in de eerste ronde van de kwalificaties. Het werd toen 7-6 (10) en 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws