Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans ten onder in twee tiebreaks

Bemelmans ten onder in twee tiebreaks

Bemelmans ten onder in twee tiebreaks

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans is er niet in geslaagd om de tweede ronde van de Aircel Chennai Open (ATP 250; $ 450 000) te bereiken. Nadat hij zich succesvol kwalificeerde voor de hoofdtabel, verloor hij in de eerste ronde nipt van de Oekraïner Sergiy Stakhovsky.

Ruben Bemelmans (ATP-111) was na de kwalificaties naar eigen zeggen in vorm. Maar dat Serigiy Stakhovsky (ATP-103) niet de makkelijkste tegenstander zou worden, was ook duidelijk. De Oekraïner stond in 2010 namelijk nog stevig in de top-50 van het mannentennis, en wil dit jaar aan de weg terug timmeren.

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/rubenbemelmans/status/285738123151933441″]
Gekwalificeerd in Chennai… Ik speel goed tennis… Morgen tegen Stakhovsky in 1ste ronde van hoofdtabel.

En al meteen in de eerste set bleek dat het een heel spannende wedstrijd ging worden. Na een break aan beide kanten van het net gaven beide spelers elkaar geen duimbreed meer toe. Bij 6-6 moest er dan ook een tiebreak aan te pas komen om een winnaar voor de eerste set te bepalen. En ook die tiebreak was extreem spannend. Uiteindelijk was het toch Stakhovsky die aan het langste eind trok door de tiebreak te winnen met 7-9.

Ongeveer hetzelfde verhaal deed zich voor in de tweede set. Opnieuw viel er aan beide zijden een break te noteren, maar opnieuw had geen van beiden zin om zich daar bij neer te leggen. Opnieuw moest er dus een tiebreak gespeeld worden, en opnieuw won Sergiy Stakhovsky die met het kleinste verschil: 5-7. De statistiek dat Ruben Bemelmans zelfs een puntje meer scoorde dan Stakhovsky illustreert hoe spannend deze match was.

En zo kan Ruben Bemelmans zijn koffers pakken en het vliegtuig opstappen richting Australië. Daar komt hij volgende week – zonder verdere afzeggingen op de hoofdtabel – namelijk in actie in de kwalificaties van de Australian Open. De Australian Open begint officieel op maandag 14 januari.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws