Home » ATP » Bergs: “Ik ben blij dat ik België, en de rest van de wereld, iets kon tonen”

Bergs: “Ik ben blij dat ik België, en de rest van de wereld, iets kon tonen”

Bergs: “Ik ben blij dat ik België, en de rest van de wereld, iets kon tonen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-528) heeft deze week indruk gemaakt, niet alleen in België, maar ook internationaal. De jonge Belg wil nu vooral verder bouwen op de ervaring van de European Open.

Gemengde gevoelens bij Bergs na afloop van zijn spannende partij tegen het nummer zeventien van de wereld: “Het is even hard balen, dit was een unieke kans. Vandaag met al mijn vrienden en supporters was er een unieke vibe, hier leef ik echt voor. Nu moet ik dit even laten bezinken, en terugkeren naar de realiteit. Ik popel om terug aan het werk te gaan, maar veel toernooien worden ook geannuleerd. Ik hoop binnen drie weken in Griekenland een Futurestoernooi te kunnen spelen, maar dat is nog niet zeker.”

“Het is vooral een mentale kwestie”

Bergs heeft enorm veel geleerd deze week, en dat kan hem ook helpen voor de toekomst: “Ik heb hier veel vertrouwen opgedaan, ik heb veel breakpunten kunnen redden, maar een volgende stap is om niet in die situatie terecht te komen. Ik weet nu dat ik het spel heb om ook mee te kunnen tegen de top, maar ik moet dit wel dag in dag uit kunnen brengen. Ook zonder publiek, op een klein toernooi tegen het nummer 800 van de wereld. Dat is vooral een mentale zaak, maar ik wil ervoor gaan.”

Het pad van Bergs ging ook niet altijd over rozen: “In het begin van mijn carrière geloofden er veel mensen in mij, maar dat verminderde. Nu is er terug een boost, maar het kan ook rap opnieuw gedaan zijn. Maar ik ben blij dat ik België en de rest van de wereld heb kunnen tonen wie ik ben, en waar ik voor leef. Ik ben de laatste jaren wel een meer complete speler geworden, ik heb honger en zin om dingen te veranderen. Hopelijk zijn er snel toernooien zodat ik me opnieuw kan bewijzen.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws