Home » ITF » Bergs maakt en brengt mondmaskers rond: “Een goede mentale training”

Bergs maakt en brengt mondmaskers rond: “Een goede mentale training”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs toont zich opnieuw erg sociaal begaan. De jonge tennisser maakte mondmaskers en bracht deze zaterdag, samen met zijn vader, rond op de fiets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Ik had een oproep gelanceerd of er vraag was naar zelfgemaakte mondmaskers”, opent Bergs bij Tennisplaza. “Heel wat fans over heel België reageerden positief en toen kwam het idee in mij op om de maskers aan huis te leveren. Het was een impulsieve beslissing en zonder training heb ik mij aan een fietstocht van 220 km gezet.”

Een fietstocht die hem uiteindelijk van Limburg tot in de provincie Antwerpen bracht én terug. “Ik was toch wat nerveus voor de tocht. De grootste afstand die ik ooit had afgelegd was 55 km en ik vroeg me af of ik het wel zou halen. Uiteindelijk was het voor mij ook een super goede mentale training aangezien ik 160 km alleen heb gefietst. Zo besefte ik dat ik vooral in het hier en nu moet leven om op een aangename manier zo’n lange fietstocht uit te rijden. En uiteraard kon ik heel wat mensen blij maken met een kleine dienst, zo werd het een win-winsituatie.”

Gemis

Bergs bekent ons dat hij het tennissen mist. “Normaal kijk je uit en leef je toe naar wedstrijden, dat gaat nu niet. Dat is meteen één van de redenen waarom ik nu dergelijke zaken probeer te doen.” Zo bood de Limburger in maart ook al zijn hulp aan in een supermarkt.

Zizou Bergs fietstocht - © Zizou Bergs
Zizou Bergs fietstocht – © Zizou Bergs

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS