Home » ATP » Bergs redt het niet in kwalificaties European Open

Bergs redt het niet in kwalificaties European Open

Bergs redt het niet in kwalificaties European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-181) is er niet in geslaagd om zijn eerste kwalificatiewedstrijd op de European Open (Antwerpen, ATP 250) te winnen. Hij moest in drie sets het hoofd buigen.

Bergs was de eerste landgenoot die op Centre Court in actie kwam, hij moest aan de bak tegen achtste reekshoofd Titouan Droguet (ATP-159) uit Frankrijk.

Beide spelers serveerden erg sterk en waren aan elkaar gewaagd. Bij 5-6 moest Bergs serveren om in de set te blijven. Zijn opslag liet het echter afwegen en een mindere game werd onze landgenoot fataal: de eerste set ging met 5-7 naar de Fransman.

Bij 2-2 in de tweede set wist Bergs voor het eerst twee breakpunten te forceren, maar Droguet werkte ze vakkundig weg. Bij 3-3 kreeg Bergs opnieuw drie kansen, bij het derde breakpunt was het eindelijk raak en onze landgenoot ging met 4-3 aan de leiding. Bij 5-4 mocht onze landgenoot serveren voor setwinst, maar Droguet ging opnieuw door de opslag van onze landgenoot. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin redde Bergs een matchpunt, na een thriller hing hij met 7-6 (7) de bordjes gelijk.

(lees verder onder de post op X)

Wat concentratieverlies speelde Bergs parten bij het begin van set drie. Hij werd meteen gebroken en Droguet snelde naar een 1-4 voorsprong. Bergs kreeg het kloofje niet meer gedicht en Droguet pakte de derde set met 2-6. De wedstrijd duurde 2 uur en 21 minuten.

Bergs (ATP D-299) komt wel nog in actie in het dubbelspel, samen met Tibo Colson (ATP D-944).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws